חלוקת חצר משותפת

  • חלוקת חצר משותפת
    עזרא שוורץ | 06/05/2020 18:33

    האם כאשר שכן בבית משותף שבו 8 דירות רוצה לחלק את החצר המשותפת,  כך שלכל שכן או לחלק מהם תהיה בלעדיות על חלק מהחצר ויתבטל השיתוף:
    1. האם נדרשת הסכמה של 100% מהשכנים  ?
    2. אם בוצעה הפרדה, מה דינן של הוצאות משותפות (מים וגינון, למשל) ?

    • חלוקת חצר משותפת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 10/05/2020 15:53

      שלום עזרא,

      על מנת להצמיד את חלקי החצר השונים לדירות נדרשת הסכמת כל בעלי הדירות.

      אם בוצעה הצמדה בעליה של כל דירה אחראים להוצאות של החלק הצמוד אליהם ורשאים להחליט באילו הוצאות ישאו - אם ירצו להעסיק גנן או לא ואם ימשיכו לטפח גינה בחלקם או שלא.

      אם רוצים שחלק מההוצאות ישולמו במשותף יש להסדיר עניין זה בהסכם בין בעלי ההצמדות, או בתקנון הבית המשותף.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com