דו"ח על שימוש בטלפון

  • 1000 שקל דוח על הנחת סלולרי על מתקן בתחילת נסיעה
    ראם | 06/05/2020 15:27

    שלום,
    אשתי עצרה את הרכב בצד הדרך. ומיד כשהחלה לנסוע בחזרה - עצרה אותה ניידת. השוטר טען כי היא החזיקה את הטלפון ביד והניחה אותו על המתקן הקבוע שלו תוך כדי שהיא החלה בנהיגה. היא טוענת שהיא הניחה אותו בעצירה מוחלטת. השוטר לא צילם אותה.

    מעבר לזה, הדוח כתוב בכתב יד לא קריא. בנוסף, הטלפון שרשום כפרטיה האישיים של אשתי הוא לא הטלפון שלה, טלפון לא נכון. והכתובת, גם היא לא נכונה, היא הכתובת של הוריה (כבר שנים רבות כתובתה החדשה מעודכנת במשרד הפנים).

    האם הדברים הנ"ל יכולים להביא לביטול הדוח?
    האם כדאי להישפט? מה את ממליצה לעשות?

    • דו"ח על שימוש בטלפון
      יעקבי | 08/05/2020 17:39

      שלום ראם,

      א. מן הראוי שתציג את הנסיבות שרשם השוטר ע"מ שנתרשם גם מהגרסה הנגדית.

      ב. כתב לא קריא. באפשרותכם לפנות למפנ"א לקבל העתק מן המקור. בד"כ הכתב במקור ברור יותר מן הכתב בהעתק שקבלה אשתך.

      ג. מספר הטלפון נרשם על פי דברי הנהג.

      ד. הכתובת לפי הרשום ברישיון הנהיגה או כפי שמופיע במסוף המשטרתי.

      ה. אי דיוקים בסעיפים ג' ו- ד' אינם פוגמים במהות ביצוע העבירה.

      ו. השאלה שעומדת לדיון: האם היתה החזקה של הנייד ביד בזמן שרכב נע?

      הערה: ישנם גורמים אחרים שיש לתת להם משקל, כגון: האם השוטר היה לבד? מאיזה מרחק נצפתה העברה לכאורה? מצב החלונות? זוית הראיה? אור יום או לילה? ועוד...