מותר לפטר אחרי תאונת עבודה?

  • פיטורים אחרי תאונת עבודה
    צליל | 05/05/2020 09:20

    שלום,
    אני עובדת במוקד כחודש וחצי, לצערי שהייתי כחודשיים וחצי בתאונת עבודה וקיבלתי תשלום מביטוח לאומי בעקבות אותה תאונת עבודה.
    כעת אני מתקרבת לקראת חזרתי לעבודה (אני מקווה) קיבלתי מהמעסיק את הידיעה כי אני מוזמנת לשימוע ולפי הרגשתי הסיכוי מאוד גבוה שאני אפוטר ממקום עבודתי (כבר בתקופה הזאת הובאה לי מחליפה ומנהלת המוקד הוציאה אותי מכל הקבוצות בווטסאפ כבר במהלך תקופת השהייה בבית).
    חשוב לציין כי תאונת העבודה בעקבות אצבע שבורה וכל שהיה בבית הייתה בהמלצת ובאישור רופאים.
    וכעת אני בריאה ויכולה לבצע את עבודתי בצורה מלאה (גם כאשר הובאה המחליפה הובטח לי ע"י המנהלת כי הוחזר למשרה מלאה ולא אפגע)

    רציתי לדעת האם זה חוקי לפטר אותי לאחר תאונת עבודה?

    • מותר לפטר אחרי תאונת עבודה?
      עו"ד צילה ניהוז | 05/05/2020 19:12

      שלום צליל,

      ניתן לפטר לאחר תאונת עבודה, כל עוד הפיטורים הם לא מחמת המצב הרפואי.

      בריאות איתנה.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • ואם השימוע הוא למראית עין?
        צליל | 06/05/2020 03:55

        לי נראה שכבר נקבע כי אני אפוטר מאחר וכי כבר במהלך חופש תאונת העבודה נמצאה לי מחליפה + הוצאתי בהדרגה מכל קבוצות הווטסאפ.
        אז אני יכולה להסיק מכך שכנראה כבר הוחלט לפטר אותי פשוט עושים שימוע כחלק מפרוצדורה ותו לא.

        ולמיטב ידיעתי החוק אומר כי אסור למעסיק להחליט מראה אלא באמת לשקול את העניין לאחר השימוע (שמין הסתם כולל טיעונים שלי לגבי השארתי בעבודה) זה נכון?

        דבר שני, האם מותר לי להקליט את השימוע?
        צריכה לידע אותך או שגם ללא ידיעה יהיה תקף?

        • מה עושים כשהשימוע למראית עין?
          עו"ד צילה ניהוז | 06/05/2020 09:12

          את יכולה להקליט את השימוע ולא צריכה ליידע על כך.

          אכן, מטרת השימוע היא לשמוע את העובד ובמקרים בהם השימוע הוא למראית עין וההחלטה התקבלה כבר מראש, קמה לעובד עילת תביעה.

          בברכה,

          צילה ניהוז, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
          טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com