החרגת קרן השתלמות מכספי קופת הנושים

  • אפטר חלוט
    שלומי | 05/05/2020 00:31

    היי שלום רב, לפני שנתיים סיימנו (זוג) וקיבלנו אפטר חלוט. יש לי קרן השתלמות שנזילה בעוד חודש .ולאחר בדיקה הבנתי שהיא ( נרשמה מתחילת הפ'שר
    צו עיקול תיק כונס נכסים) בבית המשפט בפרטוקול רשום אבהיר כי זכויות פיננסיות שאינן מוגנות כבר מומשו לקופת הכינוס בראשית ההליך ואין נכסים פיננסים בלתי מוגנים הידועים לי שניתנים למימוש נוסף! הגענו להסכמה עם המנהלת המיוחדת על תוכנית פירעון של 1600 שקל למשך 60 תשלומים. ס"כ החובות 370 אלף שקל. בפסיקתא לאפטר חלוט .רשום סעיף 1 שכל ההערות והעיקולים שהוטלו על זכויות החייב ונכסיו בגין החובות בני התביעה שעילתם לפני מועד צו הכינוס בטלים בזאת. סעיף 2 כל נכס , כספים וזכויות השייכים לחייב מכל מקור שהוא( כספים בחברות ביטוח זכויות להחזרי מס וכד' ) ולא דווחו על ידי החייב יועברו לקופת פשיטת הרגל במלואם מיד עם גילויים. בין אם התגלו לאחר אישור תוכנית הפירעון או לאחר השלמתה. או אף לאחר קבלת הפטר". ברצוני לציין שלגבי ההסכמה עם המנהלת לגבי התוכנית פרעון לא נאמר לי שום דבר לגבי קרן ההשתלמות שהיא כוללת בתוכנית וגם לא נאמר שום דבר בבית המשפט לגבי קרן ההשתלמות. כי לא הייתי מסכים גם לתוכנית פרעון של 96 אלף שקל. וגם לקרן השתלמות בסך 35 אלף שקל. פניתי לחברת מנורה מבטחים לצורך הורדת העיקול ונאמר לי לשלוח את האפטר החלוט. לפי ההחלטה באפטר חברת מנורה צריכה להוריד את צו העיקול של הכונס ? הם יוצרים קשר עם המנהלת המיוחדת לגבי ביטול העיקול ? אשמח לעזרה . תודה רבה

    • החרגת קרן השתלמות מכספי קופת הנושים
      עו"ד עומר נירהוד | 14/05/2020 13:44

      אין שחור ולבן. אם מנורה יחשבו שההחלטה ברורה מספיק הם יורידו את העיקול ללא פניה לבית משפט, אחרת הם יבקשו שתפנה להבהרה של בית משפט ולהחלטה ספציפית

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il