עריכת גמר חשבון - מס' שאלות

  • פדיון ימי חופש וביטול סעיף קבוע בשכר
    קרן | 04/05/2020 17:43

    שלום רב,
    התפטרתי בחודש פברואר האחרון ובתשלום חודש העבודה האחרון בוטל לי באופן חד צדדי סעיף תוספת קבוע ששולם לי בכל חודש בחודשו.  בנוסף, אולצתי לנצל חלק מימי חופשה שהיו לזכותי,ולאחר ניצול מספר ימים חלקי, נותרו לזכותי 6.5 ימים אותם המעסיק מסרב לשלם לי בטענה כי בחודשים הקודמים היו לי שעות חוסר ולכן הוא מקזז אותם כנגד יתרת הימים שנותרה.
    האם הדבר חוקי הן לעיניין ימי החופשה והן לסעיף התוספת הקבוע שבוטל חד צדדית.
    תודה מראש,
    קרן

    • עריכת גמר חשבון - מס' שאלות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/05/2020 08:46

      ראשית יש לבדוק:

      מדוע ניצלת/אולצת  לנצל ימי חופשה בזמן הודעה מוקדמת? או שלא הייתה לך כלל תקופת הודעה מוקדמת?

      שנית- חל איסור לקזז ימי חופשה מול שעות חוסר שאני גם סבורה שעליהן לא קיבלת תשלום.

      לגבי התוספת הקבועה - יש לבדוק מה מהות התוספת והאם היא תוספת פיקטיבית או לאו - אבל בגין מה היא ניתנה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • עריכת גמר חשבון- מספר שאלות
        קרן | 06/05/2020 10:42

        תודה רבה עדי על התגובה.
        לשאלתך: הייתה הודעה מוקדמת כאשר בתוך תקופת ההודעה המוקדמת אולצתי לצאת לחופשה עקב משבר הקורונה בטענה שאני נדרשת לנצל ימי חופש עד למועד עזיבתי.

        לגבי הסעיף הקבוע, לפני כשנה קבלתי תוספת שכר שהתבטא  בסעיף קבוע בתלוש ולא בשכר הבסיס. את הסעיף הזה הוחלט לבטל לי על רקע צמצומי משבר הקורונה.
        אשמח להכוונה כיצד עלי לפעול בנידון על מנת לקבל את המגיע לי.

        בברכה,
        קרן