דירה מחולקת - מאפיינים

  • הבדל בין דירת שותפים לדירה מחולקת?
    הקונים | 03/05/2020 23:38

    שלום רב,

    אנו מתלבטים האם לקנות דירה. הדירה בגודל 65 מ"ר. כיום היא מחולקת ל 3 יחידות דיור נפרדות כשבכניסה לדירה יש מסדרון ושלוש דלתות, ולכל יחידה מטבח ושירותים משלה.

    אנו שוקלים לקנות אותה ולהפוך אותה לדירת שותפים. לקחת שטח מאחת היחידות ולהפוך אותו למטבח וסלון קטנים ומשותפים בכניסה לדירה, זה יהיה המטבח היחיד בכל הדירה כולה והוא יהיה משותף (המטבחים האחרים יהרסו ויעלמו). נבטל ונעיף את המונים של החשמל, ויהיה מונה אחד דירתי לדירה כולה. הדלתות הפנימיות יהיו דלתות עץ.

    האם זה מספיק כדי שנוכל לישון בשקט בלילה?
    מה עוד כדאי / ניתן לעשות?
    האם יש צורך לפנות לעירייה, שכן השינוי שאנו עושים הוא קטן ופנימי ועלותו נמוכה?

    תודה רבה!!

    • דירה מחולקת - מאפיינים
      עו"ד ציפי מרגלית | 04/05/2020 15:47

      שלום לקונים,

      השינויים שאתם רוצים להכניס בדירה נראים מספקים על מנת שלא תחשב דירה מחולקת אלא דירת שותפים. מטבח אחד, סלון אחד ומונה חשמל אחד בלבד בדירה הם מאפיינים של דירת שותפים, דירה שאינה מחולקת למספר יחידות דיור נפרדות.
      פנייה לעיריה נדרשת רק במקרה בו החלוקה הקודמת היתה בהיתר, כך שהיו 3 יחידות דיור נפרדות בהיתר. לפי התאור לא זה המצב. נראה שמה שאתם עושים להשיב לקדמותו חלוקה שנעשתה בלא היתר.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il