כיצד ניתן לאתר שווי רכישה היסטורי של דירה בבעלותי?

  • שווי רכישה
    צביקה | 03/05/2020 22:32

    אני מוכר דירת ירושה שנרכשה ב1950. אין לי חוזה מ1950. איך אדע לדווח שווי רכישה למיסוי מקרקעין? או מה עושים במקרה כזה?

    • כיצד ניתן לאתר שווי רכישה היסטורי של דירה בבעלותי?
      עו"ד אופיר קנפו | 04/05/2020 13:28

      צביקה שלום,

      ככל שאין ברשותך אסמכתא כלשהי המעידה על שווי הרכישה ניתן להיעזר בעסקאות השוואה אותן אפשר למצוא באתר רשות המיסים, או בהערכה שמאית על פי ערכים היסטוריים. בדר"כ כשאין אפשרות לאתר שווי רכישה היסטורי שמאים נעזרים בבטאון "מקרקעין וערכם" לצורך איתור שווי היסטורי לפי מיקום וסוג הנכס (בנייה פרטית, רוויה וכ').

      מומלץ להיוועץ בעו"ד הבקיא במקרקעין ובמיסוי מקרקעין לצורך חישוב מס השבח הצפוי בעסקה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il