מה עושים נגד שכנים רועשים?

  • שוכרים המרעישים ברעש לא סביר בשעות היום והלילה
    ליאת | 03/05/2020 19:28

    שלום,

    בבניין שמול הבניין בו אנו גרים, עברה לגור בשכירות משפחה עם 3 בנות מתבגרות.
    הבנות צורחות צרחות אימים, צווחות, טורקות דלתות בבית וזאת החל משעות הבוקר והצהריים (בין השעות 14:00-16:00) ובלילות לאחר השעה 23:00.
    כיוון שהבניינים די קרובים זה לזה, הנ"ל נשמע היטב בדירות הבניין שלנו ובכך והפך למטרד ממשי לכל דיירי כל הבניין בו אנו גרים.
    בעלי הדירה המושכרת לא מתכוונים לנקוט בכל אמצעי.
    מבקשת לברר האם למשכיר האחריות לכך שדיירי הדירה אותה הוא משכיר ינהגו בצורה סבירה בלא להפריע לשאר דיירי השכונה?
    אם כן, מה היא הדרך להשפיע על בעלי הדירה לנקיטת אמצעים ע"מ שדיירים לא יהוו מטרד?

    • מה עושים נגד שכנים רועשים?
      עו"ד צבי מונדשיין | 04/05/2020 16:54

      ליאת שלום, למרות הרעש קיבלתי את שאלתך...

      כמובן שהשוכר אחראי להתנהגות שוכריו ובהחלט ניתן להפנות אליו אצבע מאשימה ונשיאה באחריות התנהגות השוכרים.

      אם אתם מנויים באגודה לתרבות הדיור,את יכולים לפנות אליהם לייעוץ משפטי.

      כמו כן תמיד ניתן להגיש תביעה נגד המשכיר והשוכרים בבית המשפט לתביעות קטנות.

      אולם לדעתי כדאי לנסות שוב בדרכי שלום.

      בברכת בריאות ושקט

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com