איך להגן על הדירה המשותפת מפני הגרושה של בן הזוג?

  • זכויות בנכס
    ליליה | 03/05/2020 15:31

    שאלה היא כזאת . אני ובן זוגי מתכוונים לקנות נכס  משותף . לי ולו יש ילדים מנישואים הקודמים .  הנכס העתידי ירשם על שנינו . רציתי לדעת , במידה ובן הזוג שלי הולך חס וחלילה לעולמו האם גרושתו שהיא אפוטרופוס של שני הילדים המשותפים שלהם שהם עדיין קטינים  יכולה לדרוש זכויות בחלקו בנכס שרכשו ביחד ? איך אפשר למנוע זאת ?

    תודה

    • איך להגן על הדירה המשותפת מפני הגרושה של בן הזוג?
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/05/2020 19:46

      ליליה, שלום,

      ברכות לרגל רכישת הדירה ואיחולי בריאות ואורך ימים.

      אכן, אם בן זוגך ילך לעולמו, מבלי שהשאיר צוואה, ילדיו הקטינים ירשו את חלקו בדירה, ויוכלו לפתוח נגדך בהליכי פינוי או בדרישה לתשלום שכירות (תלוי בנסיבות). את צודקת שכל עוד הם קטינים, אמם פועלת בשמותיהם.

      כדי להגן על עצמך, הייתי ממליצה לך ולבן זוגך לערוך צוואות הדדיות, בהן תקבעו שאם אחד מכם ילך לעולמו בזמן שתתגוררו יחד בדירה, הרי שחלקו בדירה יהיה לנותר לחיים מביניכם, או לפחות, שהנותר בחיים יהיה רשאי להמשיך להתגורר בדירה עד 120, עם או בלי דמי שכירות.

      יש כל מיני אופציות ועורך דין טוב יידע להכווין אתכם למתווה שתפור לפי מידותיכם.

      מדובר במסמכים רגישים ומורכבים, שעלותם זניחה ביחס לעלות דירה, ולפיכך הייתי פונה לעורך דין רגיש ומומחה (לא ל"כלבויניק").

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il