המשך

  • טפסים
    חסוי | 30/04/2020 13:19

    שלום,

    עזבתי את עבודתי בזמן חל"ת שהוצאתי אליו עקב המצב.

    עבדי שם כ- 13 שנה.

    ביקשתי מהמעסיק לשלוח לי חוזה עבודה שחתמתי עליו בזמן קבלתי לעבודה ובנוסף ביקשתי תלושי שכר 3 שנים אחורה עם דוח שעות מידי חודש.

    המעסיק לא ממהר לתת לי את מה שביקשתי

    האם הוא מחוייב? יש חוק בנושא זה?

    אציין כי קיבלתי את החוזה שהתקבלתי לעבודה ואת תלושי השכר ודוח השעות קיבלתי מידי חודש וכן טופס 106 מידי שנה.

    • המשך
      חסוי | 30/04/2020 13:36

      בנוסף רציתי לשאול

      התפטרתי בתאריך 14/04/2020 וויתרתי על הודעה מוקדמת

      מה שכן ביקשתי שבחברת הביטוח יעדכנו את תאריך סיום העבודה שלי במרץ שאוכל לקבל את הכספים מהר.

      מבחינת המעסיק עד מתי הוא מחוייב לתת לי טופס 161?

      לטענתו רק לאחר שיסיים משכורת אפריל 2020

      תודה

      • גמר חשבון למול המעסיק
        עו"ד לילך אקרמן | 03/05/2020 22:27

        שלום רב

        ראשית ככל ואכן כפי שציינת המעסיק נתן לך במועד את המסמכים הרלוונטיים אכן הוא לא צריך לעמוד לדום עם בקשתך ולפעול באופן מהיר לאספקתם. יש זמן סביר והמעסיק גם יכול ברמה העקרונית לדרוש תשלום בגין הדפסתם פעם נוספת. בכל מקרה ככל והמעסיק לא משתף פעולה מסיבה שהיא לא מניחה את הדעת אז אכן ניתן לפעול בהליך משפטי על מנת להורות לו להמציא מסמכים אלה.

        באשר לטופס 161- אכן הצדק עם המעסיק

        בברכה,

        לילך אקרמן, עו"ד

        מנהלת פורום דיני עבודה

        העמק 52, כפר יונה
        טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il