החזר כספי בגין קורס פיזי שהפך למקוון

  • החזר על קורס שהפך מפיזי למקוון
    מיטל | 30/04/2020 10:39

    שלום,
    נרשמתי לקורס שכולל  16 מפגשים קבוצתיים.
    החל מהמפגש ה7 הקורס הפך לקורס המועבר בזום(בשל הקורונה), וחלק מהקבוצה ביקשה לא להשתתף בקורס בצורה זו כיוון שזה דורש התחברות של ארבע שעות רצוף בתנאים שלא מתאים לכולם(ילדים בבית.. אינטרנט לא מספק.. וכד)בנתיים הם הודיעו לנו שזו הדרך להמשיך את הקורס וככה כולנו חייבים להמשיך גם אם זה לא מתאים לנו.
    אני מעוניינת לפרוש מהקורס (הייתי רק בששה מפגשים קבוצתיים ולא הייתי נרשמת אליו אם הייתי יודעת שהוא מתבצע בצורה זו)
    האם הם מחויבים לפי החוק להחזיר לי את כספי באופן יחסי?הקורס עלה 6000 ש"ח.

    מה גם שהתכנים של הקורס לא מתאימים לצורת העברה כזו. וזה בחלט מאבד מערכו.
    לתשובתכם אודה.
    תודה רבה!!

    • החזר כספי בגין קורס פיזי שהפך למקוון
      ליאור חאיק, עו"ד | 01/05/2020 13:23

      היי מיטל

      לדעתי את בהחלט זכאית להחזר יחסי עבור המפגשים שלא התקיימו באופן פיזי מאחר וקיים הבדל מהותי בין מפגשים פיזיים למפגשים מרחוק ומדובר בשינוי מהותי של תנאי ההסכם באופן חד צדדי ללא הסכמתך.

      לכן את זכאית על פניו להחזר יחסי של 10 מפגשים מתוך 16.

      בהנחה ואין ערך עצמי ל-6 המפגשים הראשונים ללא יתר המפגשים לדעתי אפשר לטעון להחזר כספי מלא.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com