קבלת חלק ממקרקעין במתנה

  • מתנה על חלק מנכס
    שגיא | 29/04/2020 09:45

    להוריי בית קרקע מאושר בתכנית פיצול בית משותף. בנינו קומה2 ללא חריגות, הגשנו תכנית למנהל אך מעשית בסוף לא שילמנו היתרים (כבר 14 שנה).

    א. האם יש אפשרות להעברת חלק יחסי במתנה?

    ב. האם זה ייחשב לי כנכס על שמי? אוכל לשעבד לטובת הלוואה?

    ג. האם יש עוד המלצה מבעלי נסיון?

    • קבלת חלק ממקרקעין במתנה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 03/05/2020 17:51

      שלום שגיא,

      עסקת מתנה בדירה נפרדת אפשרית רק כשהבית רשום כבית משותף או לאחר עריכת הסכם שיתוף.

      העברת חלק יחסי דירה אפשרית עקרונית, אך סביר שבמצב כזה בנקים לא יסכימו לקבל כבטוחה רק את חלקך וידרשו שעבוד של הנכס כולו.

       בכל מקרה דרש אישור של רמ"י ולא יתקבל אישור כזה אלא לאחר שתסדירו את תוספת הבניה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com