האם ניתן להגיש תביעה בגין מחסור איברים להשתלה?

  • האם תלויים/יורשים של חולים זכאים לפיצוי
    יגאל | 26/04/2020 18:26

    שלום רב, ברשותך אתאר מצב תיאורטי (בשבילי מעשי במובן מסוים):

    1. עקב רשלנות של משרד הבריאות התפרצה מגפה של מחלה קטלנית.

    2. הטיפול היחיד במחלה הוא השתלה של איבר הפגום.

    3. לפני המגפה לא היה מחסור התורמים - כל אחד שהיה זקוק להשתלה, מצא את התורם.

    4. עקב מחסור של התורמים שנוצר עקב מגפה (הגדלת זקוקים להשתלה), נפטרו שתי קבוצות החולים: קבוצה א', אלה שאכן חלו במחלה ונפטרו. וקבוצה ב', אלה שחלו במחלה אחרת אך גם נפטרו עקב מחסור התורמים שנוצר עקב מגפה.

    האם תלויים/יורשים של חולי קבוצה ב' זכאים לפיצוי ממשרד הבריאות או מדובר כאן בנזק רחוק?

    תודה רבה

    • האם ניתן להגיש תביעה בגין מחסור איברים להשתלה?
      עו"ד ורד פרי | 28/04/2020 11:19

      שלום יגאל,

      הנזק שאתה מדבר עליו, הוא מוות בשל מחסור באיברים להשתלה. להשקפתי, מדובר בנזק רחוק. לא נראה לי שיש חזקה כלשהי שמי שצריך איבר להשתלה, תמיד יהיה תורם מתאים שיציל את חייו. לכן לדעתי, לתלויים/יורשים של מי שנפטר כי לא נמצא לו תורם אין עילת תביעה בגין הפטירה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il