שינויים פנימיים בדירה - מחייבים היתר?

  • הוספת חדר - אישור מהעיריה
    מלי | 26/04/2020 13:18

    אנחנו משפצים את ביתנו, ובמקום חדר של אחד הילדים אנחנו מעוניינים להוסיף חדר אמבטיה. האם לצורך כך עלינו לבקש אישור או היתר מהעירייה?

    • שינויים פנימיים בדירה - מחייבים היתר?
      עו"ד ציפי מרגלית | 30/04/2020 12:43

      הי מלי,

      בעקרון שינוי פנימי בדירה אינו מחייב לקבל היתר בניה מהועדה המקומית.

      לכך יש מספר חריגים: השינוי הפנימי אינו יכול לשנות את הצד החיצוני של הבניין, אינו פוגע בחזית הבניין או במראהו, אינו פוגע בשלד הבניין, או ברכוש המשותף, בצנרת או בציוד אחר השרתים גם דירות אחרות, ואינו פוגע בזולת.

      במידה והוספת חדר אמבטיה כוללת פגיעה בצנרת המשרתת גם דירות אחרות בבניין שלכם, עליכם לבקש לכך היתר מהועדה המקומית.

      בהצלחה בשיפוץ.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il