החלפת הצהרה וייפוי כוח בקרן הפנסיה

  • החלפת הצהרה והתחייבות שניתנה לקרן פנסיה
    נרי | 26/04/2020 08:37

    לקרן פנסיה הוגשו לפני שנים טפסי תביעה חתומים ע"י האח של התובע (אציין שהתובע חולה במחלת נפש והאח אינו אפוטרופוס של התובע אלא עוזר לו וכי צורפו לטפסי התביעה יפוי כוח מהתובע לאחיו העוזר לו). מאחר שהאח העוזר הוא זה שחתום על טפסי התביעה, קרן הפנסיה החתימה את האח העוזר על כתב הצהרה והתחייבות לקרן של מיופה כוח.

    לתובע אין אפוטרופוס, וככל שהיום יש רצון מצד האחים שהאח התובע יהיה חתום על ההצהרה וההתחייבות לקרן הפנסיה, ולא האח העוזר, איך ניתן לעשות זאת?
    האם מספיק לשלוח מכתב האומר שהאח התובע מאשר את כל מה שהאח העוזר חתם עליו בטפסי התביעה? וכי הצהרת והתחייבות התובע מצב והיא מחליפה את הצנרת והתחייבות האח העוזר?

    או שכדאי לפעול בדרך אחרת?
    תודה רבה

    • החלפת הצהרה וייפוי כוח בקרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 26/04/2020 15:32

      צהריים טובים,

      אם התובע עצמו הוא זה שמבקש להיות זה שאחראי על הדברים ובהנחה שאין לו אפוטרופוס, אני מניח שמכתב לחברת הביטוח בהודעה שבו הוא הופך להיות הנציג לעניין הקרן, אמור להספיק.

      בכל מקרה אם קרן הפנסיה תדרוש דברים נוספים, היא תשלח לכם בתגובה למכתב של התובע דרישות נוספות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה אך מה עם החלפת ההצהרה
        נרי | 27/04/2020 10:21

        תודה על תשובתך, אך מה עם החלפת ההצהרה וההתחייבות? מההצהרה של האח העוזר להצהרת התובע?
        תודה

        • ביטול ייפוי כוח
          עו"ד גיל קראוס | 27/04/2020 17:10

          במכתב חתום שהאח ישלח, הוא צריך לציין שהוא מבקש לבטל את ייפוי הכוח וההצהרה הקיימת בתיק וכי מעכשיו הוא הגורם הרלוונטי היחיד בכל הנוגע לקרן הפנסיה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il