חוות דעת פסיכוגריאטר

  • סכסוך משפחתי כשברקע קשיש סיעודי
    ניבר | 24/04/2020 23:15

    שלום, המשפחה נמצאת בסכסוך כבר הרבה שנים.

    לאחי יש משפחה ואני ערירית. אימי מטפלת באבי , קשיש סיעודי ומסרבת לקבל סיוע ממני.

    בשנים האחרונות אחי ואימי עשו יד אחת נגדי ומפעילים לחץ על אבי בנושאי צוואה לטובתם.

    במקביל, הם מסתירים ממני את מצבו הבריאותי ומחבלים ביחסים שלי איתו.

    באופן מפתיע, הם הודיעו לי השבוע שעליי להגיע לבית הוריי לפגוש גריאטר שיבחן את הגורמים שמטפלים באבי ואת בני המשפחה. הסתבר לי כי מדובר בגריאטר שהזמינו באופן פרטי ובסמכותו להנפיק חוות דעת רפואית להערכת מצב תפקודי וקוגניטיבי, לספק המלצות למינוי אפוטרופוס ו/או כשירות ולחתום על מסמכים רשמיים (כפסיכוגריאטר) המשמשים כבסיס להחלטות של בתי משפט.

    איני יודעת מה הם מתכננים ומדוע טרחו להזמין אותי מאחר ואינם נוהגים ממילא לשתף אותי.

    האם יש לך רעיון במה מדובר וכיצד מומלץ לנהוג?

    תודה מראש,

    ניבר

    • חוות דעת פסיכוגריאטר
      עו"ד לימור מסר | 30/04/2020 16:31

      שלום ניבר,

      אני מניחה כי הזימון של הפסיכוגריאטר נובע מאי כשירותו של אביך ומהרצון למנות לו אפוטרופוס, במקרים כאלה בדר"כ מזמנים פסיכוגריאטר פרטי אשר יעריך את מצבו הקוגנטיבי ויתן חו"ד .

      לבקשה למינוי אפוטרופוס צריך לצרף את עמדת משפחתו של החסוי מקרבה ראשונה, אני מניחה שלשם כך הוזמנת למעמד ביקור הרופא, שתשתכנעי שאכן ישנו צורך ממשי במינוי.

      בברכה,

      עו"ד לימור מסר
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דרך אבא הלל 12, רמת גן
      טל': 03-6139056 ; מייל: limormeser@hotmail.com