הוצאת עובד לחלת האם זה כפיטורים?

  • האם יציאה לחלת היא כדין מפוטר
    האם יציאה לחלת היא כדין מ | 24/04/2020 19:13

    האם כשהמעביד מוציא עובד ל חלת (בעקבות הקורונה) דינו כדין מפוטר ?

    ואז כאשר המעביד רוצה ל אחזיר אותו לעבודה העובד יכול לומר פוטרתי

    ואז א- למשוך כספי פיצויים

          ב- להמשיך ולקבל דמי אבטלה

    • הוצאת עובד לחלת האם זה כפיטורים?
      עו"ד לילך אקרמן | 26/04/2020 11:43

      שלום רב

      התשובה היא לא.

      ככל והמעסיק מבקש להוציא עובד לחלת/ להאריך חלת לאחר התקופה בגינה הוציא מראש לחלת והעובד לא מוכן לכך קיימת לו האפשרות להגיד שהוא מבקש להמשיך לעבוד ואם המעסיק עומד על החלת אז העובד יכול להודיע כי הוא מתפטר בדין מפוטר.

      אבל ככל והעובד לא סירב להוצאה לחלת והוא פשוט מבקש שלא לחזור מסיבותיו הוא אז זה התפטרות לכל דבר ועניין.

      לתשומת ליבך כי בכל מקרה הכספים המצוים בקופת הפיצויים שייכים לעובד בין אם התפטר ובין אם פוטר

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il