התנהלות עו"ד במישור האישי

  • אשמח לשמוע את דעתכם
    מיטל | 24/04/2020 16:48

    עובדת איתי מתמחה בעריכת דין, פלילי, מאוד שאפתנית, מסתבר שהיא עברה בעברה התעללות רגשית ואולי גופנית, וזאת סיפרה ביוזמתה. במהלך הזמן שמתי לב, שהיא נכנסת לנתוח  דברים מקצועיים, באופן שהגבול בין המקצועי והאישי נחצה. כמו כן, שמעתי שהיא "מסורה" כולה לגילוי עבירות בכל מקום שהיא נמצאת, מנסה לגלות התעללות בנשים עובדות, ניגשת ביוזמתה ושואלת, כדי לחשוף כביכול מקרים ולטפל בהם, מגישה תלונות במקום במשטרה, גם במקום מגוריה על פי מה שהיא סיפרה, כחובת הדיווח בחוק. כאשר כל צעקה,  ז ה משטרה מבחינתה זה תרחיש לסכנת רצח נשים, מסתבר שבמשטרה הצטברו מספר רב של תלונות שלה בתחום.
    במרבית המקרים יש סתירות עובדתיות חמורות בין המציאות העובדתית לתלונות, אין בכלל קשר בין מה שהיא שומעת לבין האנשים שהמשטרה מגיעה אליהם, יש עדויות של מספר רב של אזרחים שעומדות בסתירה מוחלטת למה שהיא מדווחת ושומעת.
    ונראה שהיא מלבישה -משליכה דברים מעולמה הפנימי על המציאות וממציאה מצבים בדמיונה, שמיד מפעילים אותה להגיש תלונות במשטרה. התרשמו שזו אובססיה, יתכן עקב עברה האישי. הדבר בעיני עומד בסתירה חמורה לעקרונות המקצוע, והרבה מעבר לכך, במידה ויהיה בידה רישיון עריכת דין, זה בגדר בעיה, בעיקר המצאת תסריט והשלמת עובדות שאינן קימות במציאות, זה ניכר גם בצורת השכתוב שלה בנסוח הדברים, חלק פשוט תוספות מהדמיון. אשמח לשמוע כל התייחסות אישית אישית ומקצועית מכל סוג. לא העלו זאת בפניה, היא נעולה בטוחה שזו משימת חייה.

    • התנהלות עו"ד במישור האישי
      צבי שמיר, עו"ד | 27/04/2020 09:48

       כללי האתיקה חלים על עו"ד גם על התנהגותו בחייו הפרטיים וגם בחייו הפרטיים אסור לו לפעול באופן שיפגע בכבוד המקצוע.

      לטעמי יכול וההתנהלות המתוארת מהווה פגיעה בכבוד המקצוע
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com