תשלום דמי שכירות בגלל קורונה

  • רחובות
    גדיר | 24/04/2020 14:13

    אני חתמתי חוזה דירה בינואר, לפני התפשטות הקורונה, לפני שחתמתי אמרתי למנהל הנכס שאני רוצה רק לשלושה חודשים ולא יכולה לשנה. אז הוא אמר לי אי אפשר חוזה שלושה חודשים אבל תחתמי עכשיו לשנה ובחודש השלישי שלי הוא ימצא מחליף והבטיח שימצא לפני הזמן. לא היה בחשבון שלי בתוכנית שלי לשלם מעבר למרץ וגם אמרתי והברתי למנהל הנכס שאני אחרי מרץ אין לי הכנסות ולא אוכל לשלם מעבר למרץ. הוא אמר לי לא לדאוג מאחר שהוא ימצא מחליף לפני הזמן. וחתמתי. אבל עקב התפשטות הקורונה והסגר מנהל הנכס לא יכל לחפש דיירים כי לא היה אפילו האפשרות לאנשים שיבואו ויראו את הדירה, ואז הוא לא יכל למצוא לפני הזמן כפי שהבטיח וסמכתי על הבטחתו וחתימתי לפיה. אז במרץ ביקשתי ביטול חוזה לפי חוק החוזים כוח עליון שלפיו אפשר אפשר לבטל חוזה במקרה ונסיבות לא צפינו אותה מראש והפכה קיום החוזה לבלתי אפשרית. אני לא לקחתי בחשבון שאני אמשיך בחוזה ואשלם דמי שכירות אחרי מרץ ועקב התפשטות הקורונה היה קשה גם למצוא עבודה או לסדר הכנסות. עקב התפשטות הקורונה אני מבוטלת ואין לי מאיפה לשלם לי דמי שכירות. ואז בגלל ההתפשטות גם לשלם שכר דירות וגם למצוא מחליף הפכי לבלתי אפשריות ולכן מבקשת ביטול חוזה לפי חוק כוח עליון. אני רוצה עורך דין יכתוב לי מכתב 10 שורות לבעל הדירה יסביר את המצב שלי והאי מסגלות שלי לקיים חוזה ואין לי כסף לשלם לו, הבנק שלי במינוס, אין לי עבודה כרגע, אין לי הכנסות והבנק לא פעיל לבקש הלוואה וזה כתוצאה מהתפשטות הקורונה ויבקש ממנו לבטל חוזה לפי כוח עליון ויכתוב גם שאני לא מנסה ולא מתכוונת להפר תנאי החוזה. אלה המצב הקיצוני של הקורונה שהפך לקיומו לבלתי אפשרית וזה לא אשמתי.

    הבעיה שאין לי כסף כרגע לשלם. אני רוצה לכתוב מכתב דרך עורך דין שמסביר שאין כסף עקב התפשטות קורונה שלא ציפינו. ומוכנה לשלם כשיהיה לי ומבקשת הארכה בתשלום. הבנק גם לא היה פעיל אפילו לבקש הלוואה. לא יכולה למשוך כסף מקופת הגמל שלי כי הן סגורים עקב הקורונה.

    התאמצתי המון למצאו כסף. לא מצאתי. בגלל שלא שילמתי 5 ימים ימים לחודש הזה כי אין לי ואמרתי לבעל הדירה. בעל הדירה לא התחשב בי ואיים אותי ואמר שהוא פונה לעורך דין ופותח תיק בהוצאת לפועל מאחר שלא שילמתי שכר דירות הוא אמר שזה הפרה יסודית שמצדיקה את חילוט הפיקדון וכן 100 שח עבור כל יום איחור וכן תשלום כל ההוצאות שיהיו לו לעורך דין.

    הסברתי לו ואמרתי לו שאני לא בכוונתי להפר חוזה אבל עקב התפשטות הקורונה הפכה קיום החוזה לבלתי אפשרית והודעתי את זה להם לפני שהפרתי את מה שהוא טוע

    • תשלום דמי שכירות בגלל קורונה
      ליאור חאיק, עו"ד | 25/04/2020 17:56

      מדובר במושכר לשימוש אישי ולא בשכירות לעסק, ולכן הטענה של אי תשלום בגלל הקורונה היא בעייתית , ובפרט כאשר החוזה הוא לשנה ולא לשלושה חודשים.

      אפשר לנסות ולנהל משא ומתן עם המשכיר לבד או באמצעות עו"דתוך הגעה להסכמות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • רחובות
        גדיר | 30/04/2020 04:47

        אבל שכחתי לצייןץ עקב התפשטות הקורונה הופסקה המטרה לשימוש בדירה ועזבתי אותה כי אין לח צורך בה. לחתי את הדירה בגלל הלימודים לקורס שלושה חודש ולפני סיום הקורס הופסקה הלימודים עקב התפשטות הקורונה ולא היה לי מטרה להחזיק יותר את הנכס. אני עזבתי ופיניתי את הדירה ב 20.3  וחזרתי להורים בצפון.אז מה זה משנה משכירת עסק ?