האם אני זכאי להבהרת פסק דין?

  • מדוע שהשופטת מסרבת לכתוב הבהרה
    יוסי | 23/04/2020 18:03

    לפסק דין, פעמיים.
    פעמיים הגשתי בקשה לכתיבת הבהרה לפסק דין ופעמיים נדחיתי. מחשיד אותי מדוע השופטת מסרבת לכתוב למה התכוונה. למה לטרטר אותי סתם?

    שלום
    אני רוצה לדעת האם השופטת רשאית לסרב להבהיר פסק דין אשר משתמע לשתי פנים?
    מה עוד אני יכול לעשות בנידון? בכוונתי לשלוח מכתב בקשה נוספת שבו אדגיש שאני מטומטם ומבקש הבהרה.
    באיזה מקרים ניתן להגיש תלונה על שופטת בית המשפט לענייני משפחה?
    איפה אני יכול להגיש תביעה? מה עושים כשהשופטת מסרבת לנמק את פסק הדין בצורה חשודה כזאת?
    לתבוע את ביטוח לאומי אולי?
    אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא, תודה מראש

    אם יהיה לכן כוח לקרוא אני כותב פה את אחת הטיוטות שכתבתי.

    לכבוד בית המשפט לענייני משפחה ראשל"צ
    הנדון: בקשה חוזרת להבהרה, לפסק דין xxxxx מזונות רטרואקטיביים

    אני ישראל ישראלי תז xxxxxxxx מבקש מכבוד השופטת להבהיר את פסק הדין.
    במזונות זמניים בתיק מספר xxxxxx מתאריך 29/4/2019 כתבת בהחלטתך בסעיף 1, "כי תוקף החיובים מיום 25/4/2019."
    בהמשך בסעיף 4 כתבת בהחלטתך כי  "החלטה זו תהא בתוקף למשך 90 יום או עד החלטה אחרת שתינתן ככל שיפתח הליך מתאים לאחר סגירת הליך י"ס, על פי המוקדם שביניהם".
    בתחילה היה מדובר בפסק דין בנוגע למזונות אשר היה בתוקף ל-3 חודשים בלבד!!!
    לאחר מכן התובעת הגישה תביעה למזונות זמניים בצורה רטרואקטיבית אשר נדחתה.
    בפסק הדין xxxxxx (מזונות רטרואקטיביים) ציינת כי פסק הדין xxxxxx שהיה נשאר על כנו. זאת אומרת שהיה בתוקף ל-3 חודשים בלבד ונשאר כפי שהיה. היה בתוקף ל-3 חודשים ונשאר בתוקף ל-3 חודשים. בנוסף ציינת כי "טענות הצדדים יישמעו בקרוב".
    באותו הזמן לא היה נראה לי הגיוני שביטוח לאומי יקבל את פסק הדין ויחייב אותי כאשר משתמע מההחלטה שכבוד השופטת מעוניינת לשמוע את שאר טענות הצדדים...
    וזאת מכיוון שמועד הדיון שלנו היה קרוב (כחודש) וגם אז ההחלטה למזונות זמניים רטרואקטיבית נשארה על כנה.
    זאת אומרת שהתביעה למזונות רטרואקיבית נדחתה!
    התובעת ניגשה לביטוח לאומי, בחוסר תום לב, וניסתה את "שיטת מצליח" ולמרבה הפלא הם קיבלו את פסק הדין וחייבו אותי בתשלום מזונות בתקופה שבה הייתי רעב ללחם ובלי כסף לתרופות (ועד היום אני במצב של הישרדות וניסיון לשקם את עצמי), וכאשר בפסק הדין כתוב כי "טענות הצדדים יישמעו בקרוב".

    חשוב לי להדגיש שמזונות זה לא תכנית חיסכון. היא הסתדרה לבד מצויין כאשר לא היה לי כסף לתרופות.

    בנוסף אני מבקש לציין כי גם עורכת הדין (xxxxxxxxx) שהייתה לי בזמנו, לא ממש הבינה את פסק הדין שניתן אך מכיוון שפסק הדין למזונות המקורי היה בתוקף ל-3 חודשים בלבד, חשבנו כי דחית את התביעה (מצורף כנספח מספר 1).
    עורכת הדין שלי טענה בין היתר, כי הטפסים שהתובעת שלחה אינם קריאים, ולמעשה נשארו כך עד עצם היום הזה.
    מאז, מעולם לא טרחה התובעת להביא טפסים קריאים אשר ניתן ללמוד ממנה על המצב האמיתי שלה, ובנוסף מעולם לא חזרה שוב על בקשתה לקביעת מזונות רטרואקטיבית.
    בגלל וירוס קורונה התעכבתי בשליחת הבקשה.
    מכל האמור לעיל הבנתי כי תביעתה נדחתה. הרי אם לא נשמעו טענות הצדדים כיצד ניתן לקבל החלטה?

    ברצוני לציין כי לא ידעתי על החוב לביטוח לאומי עד מספר חודשים לאחר ההסכם שחתמנו בפנייך וכי לא הייתה לי האפשרות להתגונן, הכל נעשה בצורה שקטה וחרישית.
    כאשר פניתי לביטוח לאומי הם כל פעם שינו את גרסתם.

    אני מבקש מכבוד השופטת, הבהרה חד משמעית בנוגע לפסיקה של תביעת מזונות רטרואקטיביים, וזאת על מנת שאוכל לעדכן את ביטוח לאומי.
    לאור האמור לעיל ובעקבות הנסיבות שפורטו, אני סבור כי יש צורך בהבהרה לפסק הדין.
    בכבוד רב
    אמיר כהן

    • האם אני זכאי להבהרת פסק דין?
      עו"ד רוית טוב-לי | 24/04/2020 20:20

      יוסי / אמיר, שלום,

      מעת מתן פסק הדין בית המשפט קם מכיסאו ואינו נדרש להבהיר אותו.

      תלונה נגד השופטת ניתן להגיש באמצעות הנציבות לקבילות על השופטים.

      בית המשפט לא אוהב להתנהל מול לא מיוצגים, ובצדק. אני ממש לא ממליצה לך לפנות לשופטת בבקשה הבהרה שלישית. אתה רק מגדיל את הסיכוי שיחייבו אותך בהוצאות. בטח לא הייתי כותבת שאתה לא מבין כי אתה מטומטם. רעיון גרוע ביותר.

      הדבר הנכון והאחראי לעשות, הוא לפנות לפגישת ייעוץ אצל עו"ד מנוסה ואמין, המתמחה בדיני משפחה, יחד עם כל ההחלטות ופסקי הדין שניתנו במזונות, להסביר לו במילים שלך מה קרה, ולבקש את עצתו, בתשלום.

      או שהוא יחסוך לך את הצורך בהבהרה, או שאם באמת דרושה הבהרה, הוא ינחה אותך כיצד לבקשה ורצוי שיערוך את המסמך בעצמו, באופן מקצועי וממוקד.

      אני מצטערת למקרא מצוקתך ועייפותך מהמערכת, אבל כמו שלא היית מבצע בעצמך ניתוח להוצאת התוספתן, וכמו שלא היית מטיס בעצמך חללית לחלל, כך אין שום סיבה בעולם שתתכתב בעצמך עם השופטת.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • הייתה לי עורכת דין מטעם הסיוע המשפטי
        יוסי | 24/04/2020 20:41

        וגם היא לא הבינה.
        חוץ מזה לא ברור לי מה הבעיה לכתוב למה התכוונה?
        לפי מה שכתבתי, תוכלי להגיד אולי לאיזה כיוון הרוחות מנשבות לדעתך?
        תודה רבה