גרושתי דורשת הצמדת מזונות רטרואקטיבית. מה לעשות?

  • הצמדה למזונות
    צחי | 23/04/2020 16:02

    אני משלם מזונות לגרושתי עבור בננו מזה כ-15 שנים, הבן מתגייס והסכום יורד ל1/3 ממה שהיה בהתאם להסכם. הסכום משולם ישירות מחשבוני בבנק מידי חודש לחש' האם בתוספת הפרשי הצמדה למדד ככל שישנם ע"פ חישוב הבנק. גרושתי הגישה לי לאחרונה חישוב שערך רו"ח לאורך כל השנים בגין הפרשי הצמדה למדד אותו היא דורשת בסכום הקרוב למאה אלף ש"ח.

    אודה לכם על התייחסותכם לסיטואציה זו ומה סיכויה לזכות ככל שתוגש תובענה, תודה.

    • גרושתי דורשת הצמדת מזונות רטרואקטיבית. מה לעשות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 24/04/2020 20:13

      צחי, שלום,

      כמובן שלא ניתן לענות לשאלתך מבלי לראות את החישוב...

      על פניו זה נשמע תמוה, כי הבנקים מצמידים מזונות כעניין שבשגרה, ואם הגדרת נכון את נתוני פסק הדין אין סיבה לחשוד שההצמדה בוצעה באופן שגוי.

      יחד עם זאת, נכון יהיה לפנות לרואה חשבון מטעמך שיבדוק באמצעות תוכנה ייעודית שההצמדה שולמה במלואה.

      בדרך כלל הויכוח הוא על הגדרת הנתונים וסוג הקרן, ולא על החישוב עצמו.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il