אפילו לא כתוב שרק מוגבל זכאי לבקש תומך.אין הגבלה

  • אפוטרופסות
    חמוטל | 23/04/2020 15:07

    תקנו אותי אם אני טועה,אבל נראה שכמעט כל אחד, בפרט נכים נפשית,שיבקשו מינוי תומך-יקבלו אותו מבית משפט..אין שום הגבלה (עדיין)על בית ה משפט בעניין זה.
    כל חסר בטחון או שרוצה יעוץ כלכלי- יזכה ביועץ זול יחסית..

    מה דעתכם?

    • אפילו לא כתוב שרק מוגבל זכאי לבקש תומך.אין הגבלה
      חמוטל | 24/04/2020 15:24

      האמנם?

    • האם כל אחד יכול לבקש מינוי תומך החלטות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 24/04/2020 20:09

      חמוטל, שלום,

      אכן, כל אדם רשאי לפנות לבית המשפט לבקש מינוי של אדם אחר כתומך החלטות. אבל, תומך ההחלטות נדרש להסכים...

      יש הבדל גדול בין התייעצות נקודתית בטרם קבלת החלטות חשובות, שכולנו עושים כל הזמן, לבין מינוי מסייע ע"י בית המשפט.

      מטבע הדברים, בני אדם אוהבים לנהל את חייהם בעצמם, לפי שיקול דעתם, ולא לחפש הליכים משפטיים בהתנדבות, כך שהמערכת אינה חוששת מהצפה במינויים של תומכי החלטות, לבני אדם שמתפקדים עצמאית באופן מלא, ואינם זקוקים לכך.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il