אסור לחנות בתחום 12 מטר לפני מעבר חציה

  • מדרכה אפורה
    שלום | 23/04/2020 10:11

    החניתי את רכבי במרחק של מטר לפחות ממעבר חצייה שכונתי(צמוד לבניין מגורי שמקובל אצל כל השכנים שחונים בקרבתו אבל לא עליו), שלאורך כולו לפניו ואחריו המדרכה הינה אפורה כך שמותר לחנות ורכב שהיה מאחרי בתוך 12 מטר ממעבר החצייה לא קיבל נ.ב ואם נכון החוק הנ"ל יוצא שאף אחד לא יכול להחנות שם , והרי זה לא יתכן ??!! מחכה לתשובה תודה

    • אסור לחנות בתחום 12 מטר לפני מעבר חציה
      יעקבי | 23/04/2020 19:05

      שלום שלום,

      ראה נוסח תקנת תעבורה 72 (א)(6).

      אין חובה לצבוע אבני השפה לפני מעבר החציה (אין כפל הוראות)..