ניגוד עניינים

  • אפשרות עובד להיות בעלים של חברה אחרת
    משה | 23/04/2020 02:00

    שלום, אני כרגע עובד בחברה, התפקיד שלי מתכנת בתחום מסוים, יש לי חוזה עם בלעדיות.
    מישהו הציע לי לעבוד איתו בזמן הפנוי שלי גם בתפקיד של מתכנת אבל בתחום אחר, בכל זאת זה מתקרב אבל נגיד שהלקוחות שלו לא יפנו לבוס שלי לבקש, כי לא משתמשים באותה מערכת ובאותה טכנולוגיה.
    ההצעה שהוא עשה בזמן הפנוי הינה בלי הכנסות כי כרגע הוא בונה סטארט-אפ, חלף עבודתי אני אמור לקבל כמה אחוזים בחברה שלו.

    בחוזה כתוב שאני עובד בתפקיד של מפתח תוכנה בלי לפרט את הפלטפורמה ואת שפות הפיתוח שבהן אני משתמש.

    בסעיף הבלעדיות כתוב :

    1) העובד לא יקבל כל רווח נסתר לרבות עמלות, זכויות, מתנות, וטובות הנאה כלשהן כתוצאה ממעמדו ו/או תפקידו בחברה ובעקבותיו, לבד מרווחים ו/או זכויות ו/או טובות הנאה שאושרו על ידי החברה.

    2) העובד מתחייב להימנע מלנצל את עיסוקיו וקשריו בחברה, לעסקים או לכל טובות הנאה אחרות, ולא לקבל בקשר עם עבודתו בחברה כל תמורה או טובות הנאה בין במישרין ובין בעקיפין מצד שלישי כלשהו, לרבות ספקי החברה או לקוחותיו.

    3) העובד ימנע מלהעביר לעצמו ו/או למי מטעמו במישרין ו/או בעקיפין פעילות עסקית ו/או הזדמנויות עסקיות שהחברה מעוניינת בהם.

    4) מוסכם כי החברה תהיה בעלת זכויות הקניין הרוחני, לרבות זכויות היוצרים, בכל המצאה או יצירה שיצר העובד במסגרת עבודתו בחברה, והעובד מוותר בזה על כל טענה כלפי החברה לגבי הבעלות בזכויות כאמור. העובד מסב ומעביר בזה לחברה, ויסב ויעביר אליה בעתיד, כל הקניין הרוחני, לרבות זכויות יוצרים , בכל יצירה או המצאה ויחתום על כל מסמך שיידרש על ידי החברה על מנת לבצע, לאשר או להצהיר על העברת הזכויות כאמור.

    בסעיף אחר כתוב :

    העובד לא ימצא במצב שבו יתנגשו אינטרסים שלו עם אינטרס החברה וחלה עליו חובת גילוי מוחלטת לגבי נגיעה אישית שתהא לו בכל עניין הקשור לחברה ו/או לתפקידו

    יש לי 2 שאלות:

    1) האם אני יכול לעבוד איתו למרות שיש לי בלעדיות עם הבוס שלי, היות ואני משתמש בטכנולוגיה ומערכות אחרות?

    2) האם אני יכול להיות שכיר בחברה שבה אני עובד ובאותו זמן להיות בעלים חלקי בחברה אחרת (היות ויש לי חלקים בחברה הזאת חלף עבודתי) ?

    תודה

    • ניגוד עניינים
      צבי שמיר, עו"ד | 27/04/2020 09:52

       המצב שאתה מתאר בהחלט יכול להגיע לכדי ניגוד עניינים והפרה של חוזה העבודה שלך.

      ככל ומדובר בתחומים שונים לחלוטין אציע כי תפנה למעסיק ותקבל אישורו לעבודה זו.
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com