ככל שהבנתי בינתיים

  • סיום אפוטרופסות זמנית
    איילת | 22/04/2020 19:18

    מוניתי כאמו של קטין להיות אפוטרוסית לרכוש וגוף זמנית לשנתיים ,לצורך תביעה משפטית וטיפול בבי"ח בגלל תאונה.

    לא התעסקתי עם דיווח לאפוטרופסות בתקופה זו.

    האפוטרופסות עומדת לפקוע מעצמה בתום זמניותה לאחר שהוא כבר בגיר.

    האם אני צפוייה אז לקבל מהאפוטרופסות הכללי דרישות דיווח אוטומטיות עם סיום אפוטרופסות?

    לא מעניין אותי שהחוק דורש דיווח בסיום.

    אודה על תשובה מבוססת גם על ניסיון

    • ככל שהבנתי בינתיים
      איילת | 24/04/2020 17:03

      היחיד שיכול לתבוע אותי על נזק בתקופת האפוטרופסות הוא בני החסוי. לאפוטרופוס הכללי אין כלל סנקציות בכלל משמעותיות בפרט  כלפיי  ,בגין אי דיווחים או נזקים אחרים..האמנם?!

    • מה עלי לעשות בתום תפקידי כאפוטרופא לבני?
      עו"ד רוית טוב-לי | 24/04/2020 19:52

      גלית, שלום,

      אני לא נתקלתי במצב בו האפוטרופוס הכללי "מתעורר" לאחר תום המינוי ודורש דיווח רטרואקטיבי.

      יחד עם זאת, זו חובתך על פי חוק, כפי שמצויין גם בכתב המינוי שקיבלת. אני כשלעצמי לא הייתי ממליצה לך להשאיר דברים פתוחים ולקוות לטוב, ופועלת לדווח ולסיים את המינוי בדרך המלך. תמיד יכולים לקרות דברים לא צפויים (כמו התאונה) שיובילו לבחינה בדיעבד מטעם מאן דהוא. זו כמובן החלטה אישית שלך.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il