תאונה של קטינה לאחר שנפלה ברחוב

  • נפילה ברחוב
    מרים | 22/04/2020 17:30

    היי..בשבוע שעבר הבת שלי נפלה ברחוב מבלטה שבורה. כתוצאה מכך נפלה על הפנים ושברה את שיניה הקדמיות. בינתיים היינו במרפאת שיניים חרום לטפל בשבר אבל עדיין לא התחלנו את עניין התביעה.
    השאלה
    1. את מי תובעים ? את ביטוח ילדים שיש דרך העירייה או את העירייה עצמה ?
    2. מדובר בילדה קטינה ..בת 12..היא כמורה לעבור איזושהי חקירה או משהו אחר או שכל התביעה היא על סמך ניירת ?
    אנחנו דתיים והיא קטינה ופוחדת להיות לבד..
    תודה .

    • תאונה של קטינה לאחר שנפלה ברחוב
      עו"ד גיל קראוס | 23/04/2020 16:07

      צהריים טובים,

      אין סתירה בין 2 התביעות שציינת. ניתן להגיש תביעה נגד העירייה במידה ומדובר ברשלנות שגרמה לנפילה. לצורך זאת כדאי לצלם היטב ומכמה זוויות את המפגע ברחוב ולהתייעץ עם עו"ד האם אכן מדובר במפגע רשלני ומהם סיכויי התביעה.

      במקביל וללא קשר, ניתן להגיש תביעה נגד ביטוח תלמידים, שם אין עניין של רשלנות. יחד עם זאת, במידה ומדובר רק בנזק של שיניים, הסעד הרלוונטי בפוליסת תלמידים הוא בעיקר כיסוי של הוצאות טיפולי השיניים ופחות פיצוי כספי.

      לעניין חקירת הילדה, בדרך כלל הדברים מתנהלים בהתאם למסמכים, וודאי בשלב הראשון וקל וחומר כאשר מדובר בקטינה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il