ניכור הורי מצד האם

  • משמורת
    אא | 22/04/2020 17:27

    שלום רב לפורום הנכבד,

    לאב גרוש שמתעתד לעבור לגור אצל הוריו ובנוסף מתגוררים בבית הוריו אח (נרקומן) של אמו וסבתא שלו בת 90

    האמא מודיעה לו שהיא תתנגד בכל תוקף לביקורים של הילדים בבית הוריו וגם ואף יותר מזה ללינות

    מכיוון שאמו גורמת לניכור ולהסתה של הילדים נגדה ומובהק שהם חוזרים במצב נפשי ירוד ומבולבלים עצבניים ונוהגים באלימות

    האם היא יכולה ומה הסיכוי להצליח בהתנגדות שלה שהילדים לא יכנסו לבית הוריו?

    תודה רבה רבה מראש

    • ניכור הורי מצד האם
      עו"ד רוית טוב-לי | 24/04/2020 19:48

      אא, שלום רב,

      חשוב שהאב יפנה בהקדם האפשרי לבית המשפט או לבית הדין הרבני הרלוונטי בבקשה להזמנת תסקיר. היום המערכת מאוד רגישה לטענות בדבר ניכור הורי ועושה מאמצים לטפל בבעיה מייד.

      עובדת סוציאלית מהרשות המקומית הרלוונטית תגיע לבית האב ותבדוק את התנאים, וגם תשוחח עם שני ההורים יחד ובנפרד.

      המלצתה משפיעה מאוד על החלטת בית המשפט או בית הדין.

      ייתכן שבאמת התנאים אינם אופטימליים וכדאי להגיע עם האב לפיתרון זמני אחר, שיבטיח את המשך הקשר בינו לבין הילדים, תוך צמצום סכנת פגיעה בהם.

      כמובן שאיני יכולה להעריך מה הסיכויים. כתמיד, מומלץ לפנות לייעוץ אצל עו"ד מנוסה ואמין, יחד עם ההחלטות / פסקי הדין שניתנו, כדי לקבל הערכה מושכלת.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • ניכור הורי מצד הסבתא
        אא | 26/04/2020 11:42

        שלום רב לעו"ד רוית טוב -לי,

        תודה רבה על תשובתך המקצועית,

        המנכרת היא הסבתא -החמות, הגירושין בעצם נבעו מכך שהזוג חיו המון שנים אצל החמות לאחר מכן חיו קרוב לשנתיים בשכירות בגפם והנישואין לא החזיקו מעמד... נכון היום לאחר הגירושים האב הגרוש רוצה לחזור לחיות אצל אמא שלו כי הוא לא יודע לחיות אחרת ואם הוא עובר לשם ירצה שהילדים יבואו לבקר אצל הסבתא וילונו אצל הסבתא ולכך האמא של הילדים מתנגדת. מה הסיכוי שלה למנוע את התרחשות???

        מקווה שהבהרתי את הנושא

        • ניכור הורי שסבתא גורמת -האמא של האב הגרוש
          אא | 03/05/2020 14:02

          שלום רב פורום יקר,

          רשמתי לכם הודעה להבהיר כמה דברים האם אתם יכולים לענות על תשובה סופית???

          תודה רבה רבה מראש