זכות יוצרים בצילום

  • זכויות יוצרים לעוזר צלם
    שירי | 20/04/2020 22:40

    היי,
    באילו מקרים זכויות היוצרים על תמונה אינן שייכות רק לצלם?
    האם במידה ועוזר הצלם עמד במשך כל יום הצילומים וכוונן את התאורה על הדוגמניות,העמיד אותן,בחר את הלבוש שלהן וכו' - זכויות היוצרים של התמונה גם שלו?
    האם היצירה נחשבת ליצירה משותפת?

    • זכות יוצרים בצילום

      שירי שלום

      על מנת שיצירה תחסה תחת ההגנה של זכות יוצרים עליה לעמוד בשלושה מבחנים.

      מבחן המקור- שמקור היצירה יהיה היוצר
      מבחן ההשקעה- שהיוצר השקיע ביצירה משאבים כגון זמן, מאמץ, משאב אנושי או אינטלקטואלי

      מבחן היצירתיות- שהיצירה תשקף ביטוי אינטלקטואלי של היוצר בדרגה של כשרון או שקול דעת מינימלי מצד יוצרה.

      ביחס לשאלתך האם לעוזר צלם יש זכות יוצרים בצילום, יש לברר אם עוזר הצלם מלא אחר הוראות הצלם, או קבל הנחייה כללית מהצלם, ביחס להעמדת הדמויות, התאורה וכדומה ופעל על פיה.

      במקרה כזה עוזר הצלם הוא המבצע ,אך היוצר הוא עדיין הצלם, לפי המבחנים שפורטו לעיל לגבי קיום זכות יוצרים.

      על מנת שיצירה תיחשב ליצירה משותפת נדרש שכל אחד מהיוצרים אותה, יעמדו כל אחד במבחן המקור, ההשקעה והיצירתיות.

      על מנת לברר אם מדובר ביצירה משותפת, באופן פרטני, זו שאלה שיש לברר אותה עם עו"ד המתמחה בקניין רוחני ואין די במתן ייעוץ כללי באתר.

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד מנהלת פורום זכויות יוצרים. מעלה השיחרור 15, חיפה

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה

      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il