מיילים מקולגה לעבודה

  • מייל בעייתי מעמית לעבודה
    לאון | 20/04/2020 11:31

    שלום

    לא מזמן קיבלתי מספר מיילים מעמית לעבודה שבו הוא מודה בדברים מסוימים שעשה בעבודה. דברים שהוא תיאר שעשה(וראיתי הוכחה לכך)  לא ראויים, מפירי חוזה העסקה, פוגעים בארגון ואפילו גובלים על עבירה על החוק. מיילים שהוא שלח דרך תוכנת

    OUTLOOK

    של

    MICROSOFT

    לוו בהערה משפטית

    Do not forward - Recipients can read this message, but cannot forward, print, or copy content. The conversation owner has full permission to their message and all replies. Permission granted by: israel.israeli@?????.com

    במקום מייל בדוי שציינתי מופיע מייל שלו.

    יש לציין שבמיילים אלו אין שום סודות מסחריים של המעסיק כדי שישתמש בהגנה כזאת.

    מכיוון שמעשים שלו פוגעים בארגון אני שוקל להראות את המיילים למנהל/הנהלה אבל לא ברור לי כוח משפטי של ההצהרה הזאת  ולכן רוצה לשאול כמה שאלות.

    1.נניח אני מראה את המיילים האלו למנהל/הנהלה וכתוצאה מזה הוא יפוטר (אני מעריך שיפוטר לאלתר) וזה יפגע בו גם במיידית וגם בהמשך קריירה שלו . האם הוא יוכל לתבוע אותי על נזקים שייגרמו לו כתוצאה שהראיתי את המיילים למנהל ובמיוחד שראיתי וקראתי והבנתי (לכולם בחברה ידוע שאני יודע אנגלית מספיק טוב כדי להבין את ההצהרה המשפטית הזו) את ההצהרה.

    2.האם יש מבחינתי הבדל באחריות משפטית שלי כלפיו (בגלל ההצהרה) בין המקרה כאשר מצד אחד המעשים שלו יוגדרו אך ורק כלא ראויים לבין מקרה שהמעשים שלו יוגדרו כעבירה על החוק.

    3.אודה אם תבהירו נקודה הבאה - האם יכול להיות שאם מצד אחד המעשים שלו לא יותר ממעשים לא ראויים ומפירי חוזה עבודה והוא יפוטר ואז הוא כן יוכל לתבוע אותי על נזקים ומצד שני אם המעשים שלו יוגדרו כעבירות אז אין להצהרה משפטית כוח משפטי ואני לא איחשף לתביעה?

    4.האם אזרח שנהיה עד לעבירה כזאת חייב לדווח למעסיק ו/או לרשויות אכיפת החוק?

    5.האם בכלל מישהו יכול להחזיק בבעלות על המייל ששלח לי?

    אם פספסתי דקות כולשהי אודה אם תשלימו את התמונה עד כמה שניתן.

    בתודה מראש,

    לאון

    • מיילים מקולגה לעבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 21/04/2020 08:41

      אני מבינה מה כתוב במיל ולא מבינה ממה אתה חושש.

      במידה וקיימים אי סדרים עם עמית לעבודה שהם בבחינת לא ראויים/לא לגיטימים/לא חוקיים ואתה חושב שיש לכך השפעה על המעסיק ואתה רוצה לדווח על כך - זה בסדר גמור.

      במידה והמילים הם של העבודה ונמצאים על המחשב של העבודה והגיעו אליך ואתה רוצה לשתף אותם עם המעסיק - אין כל מניעה לכך.

      הבעיה הייתה עם המעסיק היה מחטט במייל של העובד האישי שלו ולעיתים גם זה של העבודה אך זה לא המצב.

      אני לא רואה איך אתה חשוף לתביעה כלשהי.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com