הכנסות בתקופת אבטלה

  • התחלת עבודה זמנית בזמן חל"ת-השלכות ומשמעות
    יפית | 19/04/2020 05:44

    שלום,

    הוצאתי לחל"ת באמצע מרץ, כעת הוא עד אמצע  מאי. נרשמתי לשירות תעסוקה והגשתי תביעה לדמי אבטלה בביטוח לאומי, קיבלתי הודעה בתחילת אפריל שאקבל 2000 ש"ח עד שתושלם בדיקת זכאותי.(אני זכאית).

    אני  אמורה להתחיל לעבוד בעבודה חדשה-זמנית, החל מסוף אפריל, ועד סיום משבר הקורונה, (שבועיים, חודש, חודש וחצי, כמה זמן שייקח)  .

    שאלתי:  מהן ההשלכות לעניין  קבלת דמי האבטלה?

    א. האם העבודה החדשה הזמנית תגרום לביטול אוטומטי של הזכאות לדמי האבטלה או שבודקים האם השכר מהעבודה החדשה נמוך/שווה/גבוה לדמי האבטלה ואז תבוצע השלמה/הפחתה בהתאם?

    ב. בהנחה שהעבודה הזמנית החדשה תמנע ממני את זכאות לדמי אבטלה, האם העובדה שאתחיל  לעבוד בסוף אפריל יכולה למנוע ממני את כל סכום דמי האבטלה בעבור כל חודש אפריל? או שיש דבר כזה " דמי אבטלה יחסיים" עד המועד שבו התחלתי לעבוד? כי אם זה יגרום לי לביטול כל חודש אפריל אז עדיף לי להמתין ולהתחיל את הזמנית החדשה בחודש מאי.

    ג. האם אני נדרשת להודיע לביטוח לאומי על התחלת עבודה זמנית? או שהוא מקבל עדכון אוטומטי? (האם אני נדרשת להודיע למעסיק שהוציא אותי לחל"ת-או שאולי שאלתי לגבי המעסיק קשורה לפורום דיני עבודה? )

    תודה רבה

    • הכנסות בתקופת אבטלה
      אורנה | 19/04/2020 16:36

       שלום לך,

      לשאלותייך:

      א- יהיה עלייך לדווח על העבודה החדשה, הזמנית בה את עובדת וזו תופחת מדמי האבטלה המגיעים לך. אין משמעות בחישוב דמי האבטלה בשכר החדש אותו את מקבלת באופן זמני, שכן החישוב נערך על פי שכרך במקום בו עבדת. מדמי האבטלה כרשום מעלה, ינכו את ההכנסה (ברוטו לביטוח לאומי), מדמי האבטלה.

      ב- ראי מענה בתשובה א'

      ג- כן, עלייך לדווח לביטוח לאומי, כאשר תקבלי את תלוש השכר הראשון ע"י שליחת מסמכים באינטרנט ישירות לפקיד/אבטלה. לגבי הודעה למעסיק שהוציא אותך לחל"ת, מותנה בהסכם שיש לך אתו.

      בברכה.