ימי חופשה

  • הורדת ימי חופשה עקב מעבר שנה
    דינה | 18/04/2020 22:24

    שלום,

    בעקבות מעבר לשנת 2020, בתלוש חודש פברואר הורידו לי 4.5 ימי חופשה בטענה כי מכסת החופשה השנתית לשנת 2019 עודכנה כדין. לפי תשובת משאבי האנוש של חברת האבטחה בה אני עובדת - בחוק רשום שעובד זכאי לצבור את מלוא ימי הזכאות שלו על פי הותק אם הוא עובד 240 יום בשנה.

    בגלל שלא עבדתי 240 ימים בשנה, לא הייתי זכאית לצבור את ימי החופשה שצברתי במהלך השנה ולכן בוצע לי קיזוז.

    האם דבר זה חוקי? אציין כי אף אחד לא דיבר איתי על הגעה למכסת הימים שלי / התריאו לי על כך מראש

    תודה.

    • ימי חופשה
      צבי שמיר, עו"ד | 21/04/2020 12:09

       בהתאם לחוק ימי חופשה הנם פונקציה של היקף המשרה.
      ככל ולא עבדת משרה מלאה הזכאות שלך לימי חופשה הנה בהתאם ליחסיות המשרה שלך.
      אם בטעות זיכו אותך בימי חופשה לפי משררה מלאה למרות שלא עבדת משרה מלאה אז הם יכולים לתקן את החישוב
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • אחוז משרה אינו רלוונטי לחישוב צבירת ימי חופשה
        אליאור | 04/06/2020 00:23

        ראו ת״צ

        43356-01-18]