ביטול הסכם למכירת רכב

  • מכירת רכב
    רוית | 16/04/2020 17:39

    שלום ,

    לפני חג  הפסח ב4\6 סוכם על מכירת רכב מצידי הרכב נבדק ונמצא לשביעות הקונה סוכם  בין הצדדים על מחיר הרכב לפני מע"מ.

    אני רוצה להדגיש שנחתם ביננו חוזה מכירה ולא  זכרון דברים האם זה משמעותי?

    הקונה בעת המכירה נתן לי אלף ש"ח מקדמה ,

    ונכתב "שולם בעת חתימת החוזה סך 1000ש"ח מזומן,

    סגירת חוזה והעברת בעלות+ תשלום סופי עד אחרי חג הפסח 2020."

    אני המוכר הודעתי לקונה ב4\8 כי אני מבקש לבטל את ההסכם ביננו עקב כך שנכנסתי לבעיות עם אשתי ,וחשש לאיבוד מקור הפרנסה בעת הזו.

    העניין שהודעתי לקונה לפני חג הפסח על ביטול העסקה ואף בתוך החג.כמו כן בקשתי ודרשתי להחזיר את המקדמה לקונה אף בהודעת וואצפ אך הוא ביקש לבדוק את העניין ויחזיר לנו תשובה לאחר  החג.

    נכון להיום מבקש לסגור את העסקה ולקיימה.

    האם אני יכול לא לחשוש מתביעה כזו או אחרת ולא למכור את הרכב.

    תודה על  העזרה.

    • ביטול הסכם למכירת רכב
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/04/2020 17:43

      היי רוית,

      הסכמים יש לכבד.

      בעיקרון לא עומדת לך עילה להשתחרר מהעסקה. טעות בכדאיות העסקה או סיבות אחרות שאינן מהוות הטעייה, טעות, עושק, כפייה וכיוצא באלו אינם מאפשרים את הזכות להשתחרר מהחוזה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com