האם ניתן להחליף א כתב ההצהרה וההתחייבות

  • ביטול הצהרה והתחייבות של מיופה כוח כלפי קרן פנסיה
    אור | 15/04/2020 19:00

    אח שאינו אפוטרופוס עזר לאחיו החולה (במחלת נפש) ומילא בעבורו טפסי תביעת נכות לקרן פנסיה, על יסוד יפויי כוח מצד האח החולה שהועבר גם הוא לקרן. טפסי התביעה כללו גם כתב והצהרה והתחייבות של מיופה כח עליו חתם האח העוזר לאחיו החולה.

    כיום שנים לאחר שהאח החולה כבר מוכר כבעל נכות נפשית מלאה מצד הקרן ומקבל מהקרן זכויותיו, יש רצון שרק האח החולה יהיה מחוייב וחתום על הצהרות כלפי הקרן, ושהאח העוזר יבטל את התחייבויותיו כלפי הקרן לרבות את כתב והצהרה והתחייבות של מיופה כח עליו חתם האח העוזר, מה צריך לעשות ואיך ? על מנת להוציא את זה לפועל?

    תודה רבה

    • האם ניתן להחליף א כתב ההצהרה וההתחייבות
      אור | 15/04/2020 19:07

      בהמשך לשאלתי אחדד ואשאל האם ניתן להחליף את כתב ההצהרה וההתחייבות של מיופה הכוח (קרי של האח העוזר) בהצהרה והתחייבות של האח החולה עצמו ?

      תוך  הוספת מסמך הכתוב  וחתום ע"י האח החולה האומר שכל מה שהאח העוזר מילא בטפסי התביעה מאושר ע"י האח החולה.

      תודה רבה

      • מתי יפוי כח לקרן הפנסיה פוקע?
        עו"ד מיטל ירון | 15/04/2020 22:36

        שלום אור,

        קשה להשיב לשאלתך מאחר שלא כתבת מה הסיבה שבגינה קרן הפנסיה לא מסכימה לכבד את יפוי הכח שנחתם לפני שנים.

        ייתכן שיפוי כח לא חל על פעולות מסוימות כגון בקשה לשינוי מוטבים, נטילת הלוואה ושעבוד ולצורך פעולות אלה יש צורך בחתימת המבוטח. במקרים מסוימים יפוי הכח מוגבל בזמן. (אלה דברים שאמורים להיות כתובים ביפוי הכח).

        כמו כן, יפוי כח פוקע במקרים מסוימים שקבועים בחוק. למשל, אם מייפה הכח אינו כשיר משפטית והוכרז כפסול דין.

        אם אחיך כשיר משפטית, אתם יכולים לפנות לקרן הפנסיה ולבקש לחתום על יפוי כח חדש אלא אם כן מדובר בפעולה שמחייבת חתימה של המבוטח, כפי שכתבתי לעיל.

        מציעה שתפנה לקרן ותברר מדוע היא עומדת על כך שאחיך יחתום על מסמכים על מנת לבחון אם הדרישה מוצדקת או לא.

        אני כאן לכל שאלה נוספת.

        בברכה,

        מיטל ירון, עו"ד
        מנהלת פורום דיני ביטוח
        מנורת המאור 2 תל אביב

        טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

        • לא הבנת את שאלתי
          אור | 16/04/2020 09:41

          לא הקרן לא מכבדת את יפויי הכוח, אלא האחים רוצים שרק האח החולה ולא האח העוזר יהיה חתום על הצהרה והתחייבויות בפני הקרן, אז איך ניתן להוציא זאת לפועל?

          תודה רבה

          • יפוי כח לקרן פנסיה
            עו"ד מיטל ירון | 21/04/2020 11:18

            בוקר טוב,

            אכן לא הבנתי את שאלתך. אנסה להשיב על כל האופציות.

            אם לאח החולה אין התנגדות לביטול יפוי הכח והוא כשיר משפטית הוא יכול להודיע על ביטול יפוי הכח לקרן.

            ככל האח החולה רוצה שהאח העוזר ימשיך להיות מיופה הכח שלו וככל שיפוי הכח תקף, כלומר לא פקע (למשל, מאחת הסיבות שמיניתי בהודעה הקודמת) חברת הביטוח תכבד אותו ואת ההוראות של האח העוזר ואין לאחים הנוספים זכות לדרוש חתימה נוספת.

            בשורה התחתונה, ככל שהאח החולה כשיר משפטית הוא יכול להחליט מה שהוא רוצה: לבטל את יפוי הכח או לא ואין רלבנטיות לדרישות האחים הנוספים.

            אם הוא לא כשיר משפטית - ממילא יפוי הכח בטל והוא לא יכול לחתום על יפוי כח ו/או אישור חדש.

            מקווה שהפעם הצלחתי להשיב.

            יום טוב.

            בברכה,

            מיטל ירון, עו"ד
            מנהלת פורום דיני ביטוח
            מנורת המאור 2 תל אביב

            טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law