מידע במסגרת המאבק בהון השחור

  • העברת מידע CRS
    טל | 13/04/2020 12:07

    גרנו 15 שנים בגרמניה והיו לנו חשבונות בבנק בישראל שעליהם הצהרנו ושילמנו מיסים בחו״ל.
    במרץ 2019 חזרנו כתושב חוזר ותיק לארץ, ובדצמבר 2019 העברנו את כל החשבונות מהבנק הישראלי אחד לבנק חדש.
    הבנק החדש שלח הודעה כי יעביר לרשות המסים מידע אודות החשבונות למרות שאלו נפתחו אצלהם רק בדצמבר 2019 כשהיינו כבר תושבי ישראל ( במעמד תושב חוזר ותיק) והם דווחו לרשויות המס ע״י בנק הישראלי הקודם שהחזקנו בתחילת 2019.
    לדעתנו הבנק החדש לא רשאי להעביר מידע שגוי שיתפרש כאילו היה לנו הון כפול בשני בנקים בשנת 2019
    מה ניתן לעשות?

    • מידע במסגרת המאבק בהון השחור
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 16/04/2020 12:36

      שלום רב,

      הבנק רשאי להעביר מידע בהתאם לנהלים פנימיים ודרישות מרשות המיסים. במידה ויעלו שאלות מטעם רשות המיסים בנוגע לסכומי הכספים המופקדים בבנק ומקורותיהם, תמיד תוכלו לפנות לפ"ש ולהעלות את טענותכם או לחילופין במסגרת חקירות במידה ותידרשו להגיע לתישאול.  ככל שמקור הכספים דווח ושולם בחו"ל, אין סיבה לחשוש מכפל מס (ככל שמדובר במדינות אמנה).

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il