תשלום שכירות על נכס ללא גישה אליו עקב המצב

  • תשלום שכירות גן ילדין
    אבי | 12/04/2020 11:57

    שלום אדוני
    אבי אדם מבוגר משכיר בית על אדמת קרקע עם אישור חורג לגן ילדים מעל 10 ילדים
    ב 15 למרץ סגרו את גניי הילדים
    השוכרת פנתה אלינו לפניי חג הפסח בעניין לגביי תשלום אפריל
    הגענו להסכמה איתה לדחיית השכירות לשלם חצי ממהשכירות ולדחות חצי שני לתאריך יותר מאוחר
    לאחר שהיא הכניסה לחשבון חצי מהשכירות היא חזרה בה לשלם את היתרה בעתיד
    שאלתי מה לעשות בעניין
    והאם יש הנחיה או אפשרות מבחינתה באופן מאולץ לא לשלם לנו שכירות
    לא לשלם שכירות

    • תשלום שכירות על נכס ללא גישה אליו עקב המצב
      עו"ד צבי מונדשיין | 12/04/2020 17:57

      אבי שלום וחג שמח.

      לאחרונה פורסמה הצעת לשכת עורכי הדין בנושא, ואני מצטט:

          כל זמן שהוראות התחיקה מונעות את אפשרות הגישה למושכר (במצבי סגר) ואת אפשרות בעלי     העסקים להשתמש בו לפעילותם העסקית לשמה נועד ההסכם, יהיו השוכרים מופטרים מחובת     תשלום דמי השכירות מבלי לבטל את ההסכם. במאמר מוסגר, יצוין כי בתוך תקופה מסוימת ('זמן     סביר') המשכיר יהיה רשאי לבטל את חוזה השכירות.

      כלומר הצעת הלשכה גורסת כי כל עוד הגישה לנכס המושכר נמנעת בשל הוראות משרד הבריאות, השוכר יהיה מופטר מתשלום דמי השכירות, אולם לאחר פרק זמן סביר, המשכיר יהיה רשאי לבטל את ההסכם ללא סיכון של הפרה.

      גני ילדים נסגרו עקב הוראה ממשלתית.

      אציין כי גישת לשכת עורכי הדין כמובן שאינה מחייבת את בתי המשפט או את קובעי המדיניות, אלא בגדר המלצה בלבד.

      בברכת חג בריא ושמח

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com