קיזוזים בין קרנות פנסיה

  • בפורום השני שאלתי לא הובנה נכון. השפעת קרן שנתגלתה
    נרי | 12/04/2020 11:06

    אני מבוטח בקרן פנסיה x , ומוכר בה מזה שנים בנכות מלאה ומקבל מהקרן פנסיית נכות ומשלמים לי הפרשות.

    לפתע אחרי שנים שאני בטוח שאני מבוטח רק בקרן x, קיבלתי ד"וח מקרן פנסיה שלא ידעתי על קיומה, מקרן y,
    לפיה יש לזכותי כ 2000 שח שם וכ20 שח באם ישלמו לי פנסיית זקנה.

    שאלתי היא האם התגלית החדשה לגבי קרן y , כלומר האם העובדה שיש לי כסף וזכויות בקרן y יכולים לפגוע במשהו בזכויות שיש לי בקרן x ששם אני מוכר מזה שנים בנכות מלאה ומקבל קצבה והפרשות שמשלמים לזכותי?

    ככל שזה עלול לפגוע או פוגע מה לעשות בנדון?

    תודה רבה

    • קיזוזים בין קרנות פנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 13/04/2020 11:39

      בוקר טוב,

      מקווה שהבנתי את שאלתך נכון וכמובן שצריך לעיין במסמכים הרלוונטיים.

      יכולה להיות השפעה מסוימת שכן אדם שמקבל תגמולי נכות דרך קרנות פנסיה, לא יכול לקבל יותר מ - 75% משכרו לפני הפסקת העבודה, מכל קרנות הפנסיה יחדיו.

      כלומר, אם יש לך 2 קרנות פנסיה ונניח שקרן אחת שילמה לך לפי מלוא שכרך כאמור, אז לא תוכל לקבל מהקרן השנייה כלום ולעיתים קרן פנסיה אחת משלמת לך סכום מסוים והקרן השנייה משלימה. הכוונה היא שיכולה להיות אופציה מסוימת שקרן הפנסיה ששילמה לך כל השנים תגיד לך שהיא מנכה את הסכום שהקרן השנייה אמורה לשלם לך ותצטרך לבקש מהקרן השנייה את ההשלמה.

      בכל מקרה, לפי מה שאתה מציין מדובר בסכום נמוך מאוד מהקרן השנייה אז ככל הנראה ממילא לא תהיה משמעות, וודאי לא גדולה, לעובדת גילוי הקרן הנוספת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה רבה בנסיבות האם אתה ממליץ לי....
        נרי | 13/04/2020 15:49

        תודה רבה, האם בנסיבות אתה ממליץ לי למשוך מהקרן החדשה שנתגלתה את כל הכסף שלי שם ולסגור את הקרן?
        (כך אצמצם את הזמן בו יש לי קרן נוספת נכון)

        תודה רבה