ניהול תיקי גירושין בשעת מצב חירום

  • סטטוס זוגות פרודים עד לחידוש דיונים
    סמדר | 12/04/2020 10:58

    פרודים מזה חודשיים - גרים בנפרד. גישור נעצר עקב משבר הקורונה, ילדים בחזקת האם כל הזמן.
    אין הסדרת משמורת- אב לוקח לכמה שעות פעמיים בשבוע. לינה בשבת אחת לשבועיים. אין הסדרת מזונות- מעביר כל חודש סכום לפי ראות עיניו.
    יש דרך להתקדם בתקופה הזו?

    • ניהול תיקי גירושין בשעת מצב חירום
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/04/2020 13:02

      סמדר שלום,

      נכון להיום, בתי המשפט עוסקים רק במתן מענה לסעדים דחופים - צווי הגנה, מזונות זמניים, קשר ילדים-הורים (זמני שהות) וכיו"ב.
      אם רוצים לקדם את התיק, ללא צורך בסעדים דחופים, ניתן לפנות למשל לגישור חיצוני. אני יודעת שיש מגשרים שעורכים פגישות גישור דרך הזום ויש כאלה שמקיימים פגישות בחדרי ישיבות גדולים, בהם ניתן לשבת במרחק 2 מטר זה מזה.
      אם דחוף לך להסדיר את נושא זמני השהות של הילדים עם האב ואת תשלום המזונות, את יכולה להגיש בקשה לישוב סכסוך, מלווה באחת או יותר מהבקשות בנושאים הנ"ל.
      מאוד מומלץ לא לעשות אף צעד, בטרם תקבלי ייעוץ אישי, מעו"ד מנוסה, שעוסק בתחום דיני משפחה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il