ביטול חד צדדי של חוזה שכירות - האם מותר?

  • התראה של חודש
    צבי | 05/04/2020 20:43

    שלום,

    בחוזה שנחתם ביני לבין בעל דירה (דירת שותפים) ישנו סעיף על-פיו הוא יכול לדרוש ממני לעזוב בכל עת שירצה בהתראה של חודש בלבד. האם הדבר חוקי?

    אם לא, אז במידה ויחליט לדרוש ממני לעזוב מה פרק הזמן הקצר ביותר בו יוכל להשיג זאת? ז"א להוציא אותי מהדירה

    • ביטול חד צדדי של חוזה שכירות - האם מותר?
      עו"ד צבי מונדשיין | 06/04/2020 08:21

      צבי שלום ובוקר טוב

      כדי לענות באופן מדויק למקרה שהעלית, צריך לעיין בחוזה שחתמת ליו.

      באופן כללי, משכיר אינו יכול להתנות ביטול חד צדדי של הסכם מכר ללא שתינתן זכות דומה לשוכר, איני יודע מה מכיל ההסכם שחתמת עליו, האם גם לך ניתנה זכות דומה? אם לא קיימת זכות דומה לשוכר, הרי שסעיף זה בטל.

      אם קיים סעיף מקביל, תקופת ההודעה המינימלית של המשכיר היא 90 יום מראש, השוכר רשאי להודיע 60 יום מראש.

      מניסוח שאלתך, אני מניח שלא קיימת לך זכות דומה, ובכל מקרה פרק הזמן של 30 יום אינו עומד בדרישות החוק.

      בברכת חג בריא ושמח

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • עדכון
        צבי | 06/04/2020 11:00

        אכן הסעיף מאפשר גם לי לעזוב בהתראה של חודש. אם כך המשמעות שמבחינת חוק הוא יוכל לגרום לי לצאת תוך 60 יום או 90?

        • מתי מותר לבטל הסכם בצורה חד צדדית?
          עו"ד צבי מונדשיין | 12/04/2020 17:45

          צבי שלום וחג שמח

          אבהיר שוב:

          אם קיים בהסכם סעיף המאפשר לשני הצדדים לבטל אותו בצורה חד צדדית, קבע המחוקק כי המשכיר חייב להודיע על כך 90 יום מראש, לעומתו השוכר חייב להודיע למשכיר על ביטול החוזה, 60 יום מראש בלבד.

          הודעה של 30 יום אינה עומדת בדרישות החוק.

          הסעיף אינו ניתן להתניה.

          בברכת חג בריא ושמח

          בברכה,

          צבי מונדשיין, עו"ד
          מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
          הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

          טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com