האם יש מקום לתביעה ייצוגית נגד סין בגין הקורונה?

  • תביעת רשלנות על הקורונה
    זוהר | 06/04/2020 09:10

    שלום

     יש בעיר מגורינו עורך דין המבקש לתבוע תביעה יצוגית את סין שהדביקה את כל העולם בקורונה.

     1- מה נכון בתביעה כזו?

    2- האם יש לו סיכוי?

     כי בארהב כבר נערכת תביעה המונית כזו...

    • האם יש מקום לתביעה ייצוגית נגד סין בגין הקורונה?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 16/04/2020 14:13

      זוהר שלום,

      למיטב ידיעתי גם לא רק בארץ אלא גם בארה"ב ובמדינות נוספות, נטלו עורכי דין רבים יוזמה והגישו תביעות ייצוגיות כנגד סין במטרה להטיל עליה אחריות על נזקים שנגרמו עקב מחדלה.

      אציין כי בשלב זה רב הנסתר על הגלוי, הדעות עדיין חלוקות ועדיין אין תשובה אמיתית ומוסמכת לשאלה, מה הסיבה לפרוץ המגיפה והאם נהגה סין בצורה רשלנית כלשהי.

      אין ספק שמדובר בתביעות מעניינות ומאתגרות, קשה כרגע להשיב מה נכון והאם יש לכך סיכוי וכל שנותר הוא לעקוב אחר התנהלות תביעות אלה.

      איחולי בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • אם סין התרשלה אז מה נגיד על ממשלות המערב כולל ממשל
        אלון | 19/04/2020 07:44

        לי אישית אין ספק כי סין איחרה להכיר במשבר והטילה סגר באיחור מסויים על ווהאן (היה מקום להטילו כבר ב-10 לינואר משנודע כי המחלה עוברת גם מאדם לאדם), אך משהחליטו לפעול, הסינים פעלו טוב יותר ויעיל יותר מכל ממשלות המערב לרבות ממשלתנו כאן בישראל. כך למשל, עיון בפרטי-200 החולים הראשונים מלמד כי 98% מהחולים אשר "יבאו" את המחלה ארצה,  יצאו לנופשונים קצרים (סקי, משחקי כדורגל וכו') למדינות נגועות, לאחר ה-19 לפברואר, שעה שכבר הוכרז מצב חירום עולמי. למעט שני נוסעים, אף אחד מהם לא יצא למדינה בזמן שכבר הוצאה אזהרת מסע לאותה מדינה. עד היום לא הוצאו אזהרות מסע לארה"ב ואנגליה. מדובר לדעתי ברשלנות גדולה בהרבה מזו של סין, שכן הדעת נותנת שלו המדינה הייתה פועלת להגבלת ה"טיילת הזו" היו מגיעים לישראל מספר מאוד קטן של חולים שניתן היה לבודד בבית החלוים שיבא כמו חולי "ספינת הקורונה" והמחלה לא הייתה מתפשטת בישראל.