התנהלות מול חברת ביטוח לפני הליך משפטי

  • סירוב להחזיר הוצאות שכר טרחה ומומחה
    לאה | 06/04/2020 01:16

    אני בהתנהלות מול חברת הביטוח לקבלת פיצוי על פי פוליסת ביטוח חיים בגין תאונה מסוימת בגינה נותרה לי נכות. אנו חלוקים לגבי גובה הפיצוי ואני שוקלת לפנות לעו"ד. חברת הביטוח אמרה לי שהיא לא תחזיר לי את עלויות עורך הדין ותשלם לי רק את הפיצוי עצמו שיגיע לי. האם היא פועלת כדין? האם היא לא חייבת להחזיר לי את הוצאות שכר טרחתו של עורך הדין? הרי היא מאלצת אותי לפנות אליו בכך שאינה משלמת לי מה שמגיע לי ...

    שאלה נוספת בעניין זה - חברת ביטוח מציעה לפנות למומחה נייטרלי מוסכם על מנת לקבוע את שיעור הנכות על פיה יחושב הפיצוי. היא טוענת שעלי לשלם מחצית מהעלות של המומחה (כ- 2,600 ש"ח בערך). האם אכן כך? מדוע היא לא צריכה לשלם את מלוא העלות של המומחה, ושל כל ההוצאות שנגרמות לי לצורך קבלת הפיצוי המגיע לי?

    (בדקתי בפוליסה ולא מצאתי התייחסות כלשהי לנושאים האלה).

    • התנהלות מול חברת ביטוח לפני הליך משפטי
      עו"ד גיל קראוס | 06/04/2020 17:22

      שלום רב,

      צריך להבין שכעת אין הליך משפטי ולכן אין לך כלים לחייב את חברת הביטוח לשאת בהוצאות או שכר טרחה.

      במסגרת הליך משפטי, ככל והתביעה מתקבלת, הרי שבדרך כלל בית המשפט אכן מוסיף לפיצוי הוצאות ושכר טרחת עורך דין.

      במסגרת של מו"מ בין הצדדים, יכולה חברת הביטוח לטעון שהיא לא משלמת הוצאות כאלו ואחרות ועל הלקוח להחליט האם לקבל את תנאי חברת הביטוח ולסגור את התיק בפשרה או שמא לנהל הליך משפטי, הכל בהתאם לנסיבותץ

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il