הרכב צולם אך היה באותו זמן ברשותי במקום אחר

  • סיכויי במשפט ולמה להתכונן
    קטי | 04/04/2020 13:57

    על עברת אור אדום שצולמה לכאורה במצלמה, נשלח דוח לבעלת הרכב.

    הרכב היה ברשותי ביום זה ובוצעה הסבה לדוח על שמי וקיבלתי זימון לדין.

    הרכב אכן היה ברשותי אך לא הייתי כלל באיזור הזה ביום ובשעה של הדוח.

    יש לי עד שמוכן להעיד שהיה עימי בפגישה בעיר אחרת במועד זה, יש לי תיעוד של גוגל טיים ליין שמעיד שהייתי במקום האחר, ויש לי הדפס של פנגו המעיד שהרכב בכלל חנה בעיר אחרת במועד זה.

    בעלת הרכב הינה אשה מבוגרת שכמעט אינה נוהגת ומוכנה להעיד שהייתה בבית עם בעלה ביום זה, וגם בעלה מוכן להעיד על כך.

    האם אלה תימוכין מספקים בבית המשפט? האם אכן נדרש להביא את כל העדים למועד הדיון הראשוני?

    האם תצהירים חתומים הינם חלופה לעדות?

    • הרכב צולם אך היה באותו זמן ברשותי במקום אחר
      עו"ד אורית כהן | 05/04/2020 19:46

      קטי שלום,

      עלייך ראשית לבדוק את התמונה, האם אכן ברור שמדובר באותו מספר רכב. בהנחה שכן, ייתכן שלוחית הזיהוי שוכפלה באופן לא חוקי כמובן, וכבר היו דברים מעולם. ממליצה להגיש תלונה במשטרה ולהצטייד בעדויות במועד הדיון הראשוני שקבוע להקראה. העדויות בדבר מעשיה של בעלת הרכב לא רלוונטיות כי הדו"ח כבר הוסב אליך. ממליצה לך לשלוח מכתב לתביעה עוד לפני מועד הדיון ולצרף תצהיר של מי שהיה עמך במקום אחר באותו זמן, וכן את הדפס הפנגו והגוגל טיים ליין. במידה ולא תעני עד מועד הדיון הצטיידי במסמכים אלו, ונסי להידבר עם התובע באולם. למועד ההקראה אין צורך להביא עדים, אך למועד ההוכחות עלייך להביא את המצהיר בעצמו.

      במידה והתובע יתעקש על קיום הוכחות, ממליצה לך להיוועץ בעורך דין מומחה.

      בהצלחה, בכל שאלה נוספת אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com