תשלום משכורת חלקית

  • תשלם משכרת חלקי לאחר פיטורים
    som1 | 05/04/2020 15:05

    שלום

    לאחרונה קרו לי שני דברים:

    1. העסקתי במסגרת אחת הסתיימה
    2. בעקבות משבר הקורונה ההעסקה במסגרת החדשה שמצאתי לא החלה.

    מאחר שפוטרתי יש למשכורת האחרונה ששולמה לי השפעה על גובה דמי האבטלה שאקבל ולכן חשוב לי לבדוק. קבלתי הודעה על פיטורים ב-16.03 כשסיום ההעסקה ב-22.03.

    בחוזה ההעסקה אמנם יש היקף שעות למשרה, אבל למיטב הבנתי אני לא מוגדר עובד שעתי. מצויינת בחוזה משכורת בסיס וכן תשלום שעות נוספות גלובאלי, כמו גם ימים ספציפיים בשבוע בהם אעבוד. בשבוע האחרון (16-22 למרץ) לא נדרש ממני לעבוד למרות שהבעתי נכונות לעשות כן. למרות זאת לא שולם שכר על שבוע זה, והשכר חושב על בסיס שעתי כאחוז מהשעות למשרה. התוצאה היא ירידה של שליש במשכרתי ביחס לחישוב על בסיס התקופה בה הייתי מועסק פורמאלית באותו חודש (כ-3 שבועות).

    בנוסף, למרות שהייתי מועסק כחודש וחצי (ועברתי את תקופת הניסיון שצויינה בחוזה) שולם לי רק כחצי יום הודעה מוקדמת. החוזה הוא לתקופה בלתי קצובה.

    למיטב הבנתי אני אמור לקבל שכר על השבוע הזה שכולל בתוכו את זמן ההודעה המוקדמת. האם זה כך?ו אם כן מה עלי לעשות כצעד מקדים לפני המוצא האחרון של הלנת שכר. אשמח להפנייה ללשון החוק בעניין.

    כל עצה/ בקשה למידע נוסף וכו' תתקבל בתודה ובהערכה.

    • תשלום משכורת חלקית
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/04/2020 09:12

      בוקר אור

      להבנתי לא עבדת בשבוע שבין 16 ל- 22 לחודש מרץ ולכן לא ברור מדוע הינך מבקש תשלום שכר?

      האם יש משהו שפספסתי - אשמח לדעת...

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • אז ככה...
        som1 | 06/04/2020 12:51

        קודם כל עדי תודה על התגובה. אני מצפה לתשלום מסיבה פשוטה: קיבלתי הודעה ב-16 ובמקביל הושארתי כעובד מן המנין עוד שבוע לאחר מכן עד ה-22. למיטב ידיעתי המעסיק בכזה מצב יכול לא לדרוש מהעובד לעבוד, אך כל עוד הוא בחזקת מועסק באופן פורמאלי, כלומר עד ה-22, העובד אמור לקבל את שכרו שכן הוא אינו מובטל ולא זכאי לדמי אבטלה.

        למיטב הבנתי את החוזה שלי אינני עובד שעתי ולכן לא ניתן לשנות את שעות ההעסקה שלי מחודש לחודש. וגם אם כן, נראה שלי שמגיע לי יום הודעה מוקדמת על כל חודש העסקה ושולם לי רק חצי יום. כפי שציינתי בהודעה הראשונה החוזה הוא לתקופה לא קצובה, ויש בו משכורת גלובאלית ותשלום גלובאלי על שעות נוספות. בתנאים כאלה אני ממש לא בטוח שניתן לתמחר את עבודתי על בסיס שעתי משתנה. מכאן נובעת התהייה שלי.

        • המשך
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 07/04/2020 08:57

          הי בוקר טוב

          אז כעובד חודשי - אתה זכאי ליום הודעה מוקדמת עבור כל חודש של עבודה.

          לגבי השבוע בו לא עבדת אבל נשארת כעובד מן המנין. - אם קיבלת הודעה בתאריך 16 לחודש מרץ על פיטוריך - עשה חישוב כמה ימי הודעה מוקדמת מגיעים לך (לא רשמת תאריך תחילת עבודה) לאחר מכן - כבר לא תהיה זכאי לתשלום, פרט לפדיון חופשה ככל שהיה לך.

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

          • ממש תודה ושאלה קטנה אחרונה
            som1 | 07/04/2020 10:20

            האם ימי הודעה מוקדמת הם פרופורציונאליים להיקף משרה (מתוך 42 שעות שבועיות), או לאורך יום העבודה (מלא במקרה שלי).

            שוב תודה עדי

            וחג בריא ושמח