תביעת נזיקין כנגד המדינה

  • תביעה נגד משרד הרישוי
    טל | 05/04/2020 08:26

    אני לא בטוח אם זה מתאים לתביעת נזקין נגד המדינה, הפיכה לתביעה יצוגיית או סוג אחר של תביעה, ואשמח ליעוץ מינימאלי של סוג התביעה.

    בכל מקרה לעניין: הייתי לקראת טסט שהיה אמור להתקיים בערך שבוע לאחר הפסקת פעילות משרד הרישוי (כ20.3, לפני הסגר וההגבלות על שני איש במכונית) שבוטל ללא שום אזהרה מראש (אפילו ללא רמיזה, אחרת הייתי מקדים את הטסט משמעותית את תאריך הטסט). לא ברור מתי תוחזר הפעילות, אך ברור למידי שנגרם לי נזק של אלפי שקלים (בין 1500 ל6000) שח, בנוסף לעובדה ששילמתי את האגרות (כ350 שח) בלי לקבל עליהן דבר, במיוחד בתקופה הקשה הזו. בנוסף לכך, בעקבות עניינים אישיים קיימת עוגמת נפש רצינית כלפיי מעבר למצופה שגם כן תוערך בכמה אלפי שקלים.

    האם אפשר לתבוע את המדינה/משרד התחבורה על כך? להכריח אותם לשלם על התשלומים הנגרמו לי מכך (אספק קבלות)?

    תודה מראש :)

    • תביעת נזיקין כנגד המדינה
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 05/04/2020 16:08

      שלום רב,

      בכדי להגיש תביעת נזיקין, עלייך להוכיח כי נגרם לך נזק כתוצאה מכך שנעשה לך עוול, בגין רשלנות, בגין הפרת חובת הזהירות, הפרת חובה חקוקה, ולאחר מכן להוכיח קשר סיבתי בין מעשה הרשלנות לנזק שנגרם וכמובן להוכיח את קיומו של הנזק.
      משבר הבריאותי בשל הקורונה, אף אחד לא ידע לצפות אותו, ולכן גם את ביטוח הטסטים.
      גם עלייך חלה חובה של הקטנת הנזק וכך אם ראית שיתכן ויבטלו את הטסטים הייתה צריך לחשוב ולנסות להקדימו.
      כעת על לפי העובדות שמסרת בשאלה וכפי שידועים כעת, לדעתי יהיה קשה מאוד להוכיח את האחריות.

      בהצלחה!

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il