חוק התקשורת והודעת ספאם

  • התייעצות
    אני | 01/04/2020 12:54

    היי,

    אתאר מקרה שקרה:

    אני עוסקת בתחום העיצוב פנים (עצמאית) ונעזרתי בשירות של עסק שמספק לידים.

    לאחר כמה זמן שלא היו תוצאות הציע לי לבנות על חשבונו דף נחיתה שבו יהיה תוכן עליי, ופרטים שלו עלמנת שיחזרו אליו וכך נדע את כמות הלידים שאצטרך לשלם עליהם.

    מסתבר שדף הנחיתה שלי נשלח לטלפון של המתחרה שלו . (גם עסק שמספק לידים). הבחור מהעסק המתחרה יצר עימי קשר ואמר לי שזה נשלח אליו בצורה לא חוקית. לטענתו לפי חוק הספאם.

    הוא שאל אותי מי עשה לי את דף הנחיתה וגם שאל אותי בשיחה במעין הפחדה - האם אני רוצה להיות בצד הנתבע או בצד של התובע.הוא טען שלמעשה זה שהדף נחיתה נשלח בשמי אז אני חשופה לתביעות מאחר והדף נשלח בצורה לא חוקית וכנראה לא רק אליו.

    לאחר שהבין שמי ששלח לו את ההודעה זה למעשה המתחרה שלו ביקש שנעשה שיחת ועידה.

    בשיחת הועידה (שהוקלטה) רק הם דיברו והתחילו להאשים אחד את השני בכל מיני האשמות של גניבה אחד מהשני.

    לאחר השיחה יצרתי קשר עם האיש קשר של החברה ממנה שכרתי את השירות הזה וביקשתי ממנו להפסיק את השירות עמו וגם לאחרמכן כתבתי לו על זה מייל. לטענתו הוא שלח את הדף נחיתה לטלפונים שהיו לו במאגר. (מה שכנראה זה לא חוקי כי האנשים האלה לא הסכימו שישלח להם התוכן הזה).

    לאחר שיחה זו התקשר אליי שוב המתחרה שלו ושאל אותי אם אני אהיה מוכנה להעיד. אני מניחה שמה שהוא רוצה לעשות זה לתבוע אותו ישירות ולא אותי. (מהשיחה בניהם הבנתי שזו לא פעם ראשונה שהוא גונב ממנו לכאורה מידע).

    השאלה שלי היא כזאת: מה אני עושה במקרה הזה. אני לא מעוניינת בכלל להכנס ולהיות עדה. יש משהו שאני צריכה לעשות כעת כדי שאם יהיו עוד אנשים שיפנו אליי או שהבחור שיתקשר יחזור אליי וישאל מה קורה...

    תודה

    • חוק התקשורת והודעת ספאם

      חבל שהפניה היא אנונימית,ואולי לא בכדי.

      בסוף 2008 נכנס לתוקף חוק התקשורת שאוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל , בפקס, בהודעת סמס או באמצעות מערכת חיוג אוטומטית ללא אישור הנמען.

      מטרת החוק : למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות - המכונה ספאם , או דואר זבל, באמצעות רשת התקשורת.

      לפי החוק, שיגור פרסומת ללא קבלת הסכת הנמען היא עוולה נזיקית ובית המשפט רשאי לפסוק בגינה פיצויים ללא קשר לנזק שנגרם בסכום של 1000שח לפרסומת.

      לדאבוני אתר הפורונם המשפטי הזה נועד למתן תשובות כלליות ולא למתן ייעוץ פרטני.

      אשר על כן עליך לפנות לקבלת ייעוץ פרטני אצל עו"ד המתמחה בנושא דיני אינטרנט, כולל בחינת ההסכם שבינך לבין חברת השיווק וההפצה אתה נקשרת,על מנת לבחון את שאלת האחריות לדבר הפרסומת במקרה הספציפי שלך .

      בברכה,

      אורלי ספיר סחייק, עו"ד
      מנהלת פורום זכויות יוצרים.
      מעלה השיחרור 15, חיפה
      טלפון:04-8528528 , מייל: orlylaw@zahav.net.il