האם הבנק יקרוס ?

  • מה קורה עם הכסף אם בנק פושט רגל?
    אמיר | 31/03/2020 17:59

    אני יודע שזו שאלה מוזרה

    אבל בימים טרופים אלא, שאין לדעת מה יהיה העתיד הכלכלי של המדינה
    אחרי משבר הקורונה. השאלה שלי היא כזאת
    יש לי בבנק סכום כסף של 200,000 ש"ח, הוא נמצא כרגע בפיקדון יומי שניתן למשיכה מדי יום
    הכסף ממתין כדי לשמש לרכישת דירה
    אבל מה קורה אם בנק פושט רגל או שיש בעיית נזילות?
    האם יכול להיות מצב שהכסף ייעלם? המדינה תפצה במקרה כזה?

    ובכלל, האם יש עדיפות להשאיר את כל הסכום בעו"ש הרגיל ולא בפיקדון יומי?
    הסיבה שאני שם את הכסף בפיקדון יומי היא בטח לא בגלל הריבית שמסתכמת בערך ב-4 שקלים בחודש, שזה שטויות, אני שם כדי להפריד בין ההוצאות השוטפות לבין הכסף הזה שאני שם בצד למטרת רכישת הדירה, סתם כדי לא ליצור בלבול.

    האם יש עדיפות להוציא את הכסף מהפיקדון לעו"ש הרגיל מבחינת הביטוח של הממשלה במקרה שחלילה בנק יקרוס?

    • האם הבנק יקרוס ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/04/2020 21:09

      שלום רב,

      ככל שהבנק יקרוס - ממש לא משנה באיזה אפיק נמצאים כספיך: בעו"ש או בפקדון.

      עם זאת, החשש שלך נחזה בעיני כלא סביר. עברנו משברים יותר חמורים ויותר ממושכים והמדינה דאגה ללקוחות הבנקים.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il