פתיחת חשבון בנק תושב זר

  • פתיחת חשבון בנק תושב חוזר
    אנונימי | 30/03/2020 17:20

    מטעם המוסד לביטוח לאומי הוחלט לאחרונה לראותי כתושב ישראל בתקופות 01/01/1970 ועד 19/06/2002 ומתאריך 20/02/2019 ואילך.

    משרד הפנים רואה בי אזרח זר מאז 19/06/2002 ומסרב להנפיק לי תעודת זהות.

    האם אוכל לפתוח חשבון בנק בישראל באמצעות הדרכון הזר שלי?

    אם כן, אילו בנקים ואילו מסמכים נדרשים לשם כך?

    • פתיחת חשבון בנק תושב זר
      עו"ד אסף מירוז | 31/03/2020 01:32

      שלום רב

      אין מניעה לפתיחת חשבון בנק ע"י תושב זר. עם זאת מעממדך במשרד הפנים עלול להפריע. לעניין.

      מציע שתפנה לאחד הבנקים בבקשה לפתיחת חשבון. הם מחויבים לכך לפי סעיף 2 לחוק הבקאות שירות ללקוח. אם יסרבו, תקבל נימוק, ואז תוכל לפנות להתייעצות עם עו"ד שעוסק בתחום.

      בהצלחה, ושהתיה תקופה בריאה

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com