רשלנות רפואית: צלקת עמוקה בעקבות טיפול אפיליציה בפנים

  • צלקת בין הגבות מטיפול אפילציה
    רוני | 29/03/2020 12:34

    לפני 8 חודשים הלכתי לקוסמטיקאית לשם טיפול אפילציה בפנים. לאחר הטיפול נוצר לי פצע עמוק בין הגבות(מיותר לציין שב10 טיפולים קודמים שהלכתי לעולם זה לא קרה, כך שהטענה שהעור שלי רגיש לטיפול אפילציה לא תופסת)

    תמונה מצורפת :תוצאות הטיפול לאחר כמה ימים

    לאחר שבוע-שבועיים שהפצע התגלד נוצר לי מין צלקת אטרופית כמו שיש בפצעי אקנה, מין חור/בור/שקע קטן בפנים.

    תמונה לאחר שבועיים של החלמה

     הבנתי שהקוסמטיקאית שטיפלה בי פשוט לא הייתה מיומנת ומקצועית והיא די חדשה בתחום למרות שיש לה תעודה של קוסמטיקאית(אני מניח). ואני מרגיש תסכול וכעס עצום על החברה הזאת ועל העוול שנגרם לי. לפני הטיפול התחייבו בפניי בעל פה שהטיפול לא אמור להשאיר צלקות. קשה לי להסביר מבחינה רפואית מה הקוסמטיקאית עשתה(מחט מזוהמת? החדרה לא נכונה של המחט לעור?) אבל אני מניח שהייתה פה טעות קשה.

    תמונה של הפצע היום לאחר 8 חודשים:

    תמונה לאחר 8 חודשים

    האם ניתן לתבוע על דבר כזה, על מה גובה הסכום ומה המסמכים שאני צריך להביא במידה וכן. אשמח ליעוץ בנושא .

    • רשלנות רפואית: צלקת עמוקה בעקבות טיפול אפיליציה בפנים
      עו"ד אביטל פז | 21/04/2020 11:13

      רוני שלום,

      על מנת שניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות כנגד הקוסמטיקאית יש להוכיח שהקוסמטיקאית פעלה באופן בלתי סביר במיוחד שבפעמים קודמות לא נותרה צלקת.

      הוכחה זו חלה על התובע והיא טעונה חוות דעת של מומחה אשר עלותה רבה אלפי ש"ח.

      יש לפיכך לבחון כדאיות כלכלית של התביעה באמצעות עו"ד המומחה לתחום ובכל מקרה לאחר שהנזק יתגבש.

      במקרה של צלקות עדיף לחכות כ 12 -16 חודשים לעתים ההחלמה ארוכה ובסוף לא נותר נזק ממשי.

      הפיצוי בגין צלקת תלוי בגיל, בעיסוק ובאחוזי הנכות ולא ניתן בשלב זה להעריך אם אכן יש סיכוי לקבל פיצוי משמעותי, בהנחה שהטענה בדבר רשלנות אכן תתקבל, על סמך התמונות ששלחת.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il