תשלום דמי נסיעות

  • תשלום דמי נסיעות
    אנונימי | 27/03/2020 19:12

    שלום,
    אני עובדת קופאית ויחד איתי עובדות עוד 2 קופאיות,
    סהכ שלושה עובדים,
    בעקבות מצב הקורונה התחבורה מסתיימת בשעה 20 בערב ולכן 2 הקופאיות חייבות לסיים לפני כן על מנת להספיק ולהגיע לנסיעה האחרונה,
    לי יש רכב פרטי שללא קשר לקורונה אני מגיע איתו בכל יום לעבודה,
    המעסיק מנצל זאת וכל ערב משאיר אותי בעבודה עד מאוחר לבד כי יש לי רכב,
    א. במידה ואני מודיע שאין לי רכב האם המעסיק מחוייב לספק לי מונית או הסעה במידה והמקום פתוח אחריי שמסיימת התחבורה
    ב. האם אני יכול לדרוש תוספת תשלום עבור נסיעות ברכב כי ללא הרכב הייתי סוגר את העסק לפני 20 ונוסע בתחבורה ציבורית בנסיעה אחרונה.

    • תשלום דמי נסיעות
      עו"ד לילך אקרמן | 29/03/2020 22:37

      שלום רב

      ככל ואין אוטובוס המעסיק מחויב לתשלום דמי נסיעה עד למקסימום התעריף היומי לנסיעה שעומד ע"ס של 22.6 ש"ח ליום .

      זמן נסיעה אינו נלקח בחשבון כחלק משעות העבודה בכל מקרה ולכן זה לא רלוונטי באשר לשאלתך השניה שכן על הזמן בו אתה עובד אחרי 20 אתה מקבל שכר.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il