הסכם לחיים משותפים

  • רלף
    הפרת הסכם חתום | 27/03/2020 16:26

    אני בקשר מזה שנים עם בת זוג ללא מגורים משותפים . כל מה שיש לי הוא מלפני יום היכרותינו .                   היא לא אחת מאיימת שאם אאזוב אותה או לא אתן לה כספים תתבע אותי.אני מוכן לתת לה כסף לטיפולים אישיים אבל לא רוצה אחר כך להיות חשוף לתביעות. השאלה אם נחתום מרצון חופשי  מן הסכם שאף צד לא יכול לתבוע את הצד השני  להכיר בנו            כידועים בציבור או פיצוי כספי וזה כתנאי שאתן לה את הסכום הספציפי שהיא רוצה והכל בנוכחות עורך דין וגם אם אאזוב אותה אם התנהגותה כלפי תהיה קשה לא תתבע אותי האם הסכם כזה ימנע ממנה את יכולת התביעה במובן שהפרה הסכם חתום לאחר שקיבלה את מה שרצתה ובית משפט כלל לא ידון בתביעתה.תודה על המענה

    • הסכם לחיים משותפים
      עו"ד לימור מסר | 31/03/2020 23:21

      שלום רלף,

      אני מציעה לכם לערוך הסכם לחיים משותפים ובמסגרתו תגדירו את יחסיכם הממוניים, מה שיוריד הרבה מתח ולחץ, ולשאלתך, באם הניסוח יהיה נכון ומקצועי, זאת ימנע ממנה להגיש נגדך תביעות כספיות בעתיד. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד בהקדם.

      בהצלחה, והרבה בריאות

      בברכה,

      עו"ד לימור מסר
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דרך אבא הלל 12, רמת גן
      טל': 03-6139056 ; מייל: limormeser@hotmail.com

    • הבהרה משפטית על הסכם ממון
      רלף | 07/06/2020 11:00

      לעו"ד דין שלום רב אני קיבלתי את תשובתך לשאלתי שאם נערוך מרצון הסכם ממון שבו אני אתן לבת זוגתי סכום לטיפול שיניים ואקנה לה רכב (כלומר יש רצון נתינה מצידי) אבל שתתחייב לא לתבוע אותי לפיצוי כספי או הכרה כידועים בציבור .להזכיר כי כל מה שיש לי נצבר עוד בטרם הכירותינו אין לנו רכוש משותף וגרים בנפרד .שאלתי:אם בהסכם זה אכניס סעיף שאני מוכן לשנות את צוואתי היום בכך שגם היא תקבל סכום מסוים במותי.אני שואל אם העובדה שהכנסתי סעיף צוואה להסכם מחייב אותי שלא אוכל לבטל צוואה זאת? או שדין צוואה זאת היא שאתה יכול מסיבותך השונות לשנות גם אותה ככל צוואה.לתשובתך אודה מאוד