פני לפורום דיני עבודה

  • יציאה לחל"ת מטעם המעסיק
    אביה | 25/03/2020 12:15

    היי,

    מקום העבודה מאפשר לי לבחור בין חל"ת למשך 31 ימים ושאר הזמן להמיר בימי החופשה והמחלה שיש לי, או להמיר הכל בחל"ת של קצת יותר מ- 70 ימים (זאת כדי לא "לרוקן" אותי לחלוטין מכל ימי החופשה והמחלה שהצלחתי לצבור עד כה).
    אני מודעת לפגיעה בגובה המשכורת, שכן בחל"ת מקבלים פחות מברגיל (המעסיק אמר לי כ- 70% מגובה המשכורת). אבל האם זה פוגע לי בזכויות נוספות:
    1. האם זה פוגע בותק בעבודה? (נניח אקח 30 ימים, אז בסוף השנה יירשם לי שעבדתי 11 חודשים מתוך 12?)
    2. האם זה פוגע לי ברצף העבודה במקום העבודה? (אם אני עובדת נניח שנה, ואצא לחל"ת, האם ספירת הרצף תתחיל מחדש עם החזרה מהחל"ת?)
    3. האם זה פוגע בחופשת לידה עתידית? (שאלה שמטרידה הרבה נשים אצלנו, חלקן יוצאות לחל"ד עוד כ-6 חודשים; חלקן יוצאות לחל"ד עוד חודשיים-שלושה, ואז נניח חל"ת של 60-70 ימים ייצא ממש קרוב ליציאה לחופשת הלידה).
    4. האם זה משפיע על משהו נוסף שלא צוין פה?

    אשמח למענה לשלוש השאלות הראשונות, כי הן הכי מטרידות ודחופות כרגע, וכמובן אם יש משהו נוסף, אשמח מאוד למענה על סעיף 4.

    תודה רבה מראש על העזרה והאכפתיות,
    אביה

    • פני לפורום דיני עבודה
      צבי שמיר, עו"ד | 26/03/2020 19:23

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com